İşte Kur’an öğretiminde ve öğreniminde özlemle beklediğiniz muhteşem klavuz...

 "Kitap Geldi, İhtilaf Gitti!"
 
 
Kıraat'ta usta isim Davut Kaya'nın Kur’an gönüllüleri için yazdığı " Delilleriyle Açıklamalı Kur’an Öğretmeni " eseri okurların istifadesine hazır...
 
Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Davut Kaya'nın yılların tecrübe birikimiyle hazırladığı "Delilleriyle Açıklamalı Kur’an Öğretmeni " eseri, ders kitabı formatında olup Kur’an sevdalılarının hizmetine sunulmuştur.
 
Öğreticilere rehber, ögrenciye ders kitabı niteliği taşıyan bu eserde; dersi anlatma metoduyla dersin içeriği bir birinden ayrılmış olup, Öğreticilere hitap eden altın yaldızlı çerçeveli bölümlerle derse hazırlık imkanı sunulmaktadır. İnsanların başarısında, toplumların eğitiminde ve milletlerin gelişiminde ögretmenlere büyük iş düştüğünü bununla birlikte insanları bilgiyle besleyen, donatan, davranışlarıyla yönlendiren ÖĞRETMENLERin fonksiyonlarına ilişkin çok önemli anektodları paylaşan eserin müellifi, ÖĞRENCİLER in, derste etkin başarıyı yakalama becerilerine dair anahtar hükmündeki kurallara, madde madde yer vermektedir.
 
Bu eser; Kur’an Kursları, İmam-hatip Okulları, İlahiyat Fakülteleri, Eğitim Merkezleri, Anaokulları, Kreşler gibi Kur'an öğretimi yapılan her yere ve Kur'an'la meşgul olan herkese hitap eden muhteşem bir çalışmadır.
 
Kur'an-ı Kerim öğretiminde ve okumada elinizin altından ayıramayacağınız müthiş bir ders kitabına hazır olun!
 
Klavuz niteliğindeki eser, yalnız Kur’an-ı Kerim öğretenlere değil yanı sıra öğerenenlere de Kur'an-ı Kerim öğrenmeyi kolaylaştıracak ve klazluk yapacaktır. Kur'an okuma esaslarında dikkat edilmesi gereken bütün temel unsurları ele alan yol gösterici bu kaynak eseri, çantanızdan ayıramayacaksınız.
 
Kur'an dersleri artık "Dellileriyle Açıklamalı Kur’an Öğretmeni" eseri ile daha kolay ve daha da zevkli...
 
Kıraatte otorite olan ve yılların birikimini özenle titiz bir imbikten süzerek hazırlayan Davut Kaya, Kur'an öğretimi ve öğrenimindeki metodları bu güne kadar edindiği tüm gözlemlerine, tecrübelerine ve tespitlerine dayanarak bu konudaki eksiklikleri özellikle yaygın hataları ve dikkat edilmesi gereken hususları akıcı uslübüyle dile getirmiştir. Kur'an-ı Kerim öğretme metodlarını önceleyen bir tarzla delilleri ile birlikte en spot kelimelerle her hangi bir kavram karmaşasına mahal vermeden, net ve duru bir şekilde izah etmiştir.
 
Renkli ve kolay anlaşılır şemalarıyla anlattığı, Kur'an harflerinin mahreç bölgelerini ve bütün harfleri tek tek ele alarak çıkış yerlerini tam on ikiden vuran eserde, harf benzerliği ve özellikle yaygın yapılan hatalara, karşılaştırmalı örnekler eşliğinde dikkat çekilmiştir.
 
Dellileriyle Açıklamalı Kur’an Öğretmeni eseri ile Kur' an okumanın da öğrenmenin de tadına varacaksınız...
 
Kendi kategorisinde büyük bir boşluğu dolduran Kur'an - ı Kerim'i öğretiminde rehber olan, öğreticilerin, Kur'an okuyucularının ve tüm Kur'an aşıklarının istifadesine sunulan bu harika eserin en göz alıcı özelliği, harflerin asıl isimleri, uzatma miktarları, tutma süreleri başta olmak üzere; okuma usulleri, dudak talimleri gibi pek çok konuyu kaynakları ve dellileriyle birlikte izah ediyor olması olmuştur. Tecvit kaideleri yalın tanımlarla gereksiz lugata boğulmadan tarif edilmiş olup delilleri ile birlikte gayet anlaşılır örneklerle izah edilmiştir.
 
Haydi Diyanet Camiası, bu kaynak esere sen de masanda yer ayır!
 
◆Hükmü'r -Ra- artık çile olmaktan çıktı...
 
-Ra-nın bütün hükümleri maddeler halinde kolay ifadeleri ile ele avuca geliyor. Ve eseri okuyanların en çok beğendiği bölümlerden biri olan özet şemalarla pratik bir sunumla belleklere kolayca yerleşiyor.
 
→★Medd-i Arızı kaç vecihle okuyacaktım?
 
→★ Kasr neydi?
 
→★ Revm, işmam ne demekti?
 
→★Kelime-i musakkale miydi Kelime-i muhaffefe miydi?
 
→★ Ben bunların hepsini öğrenebilir miyim? ??
 
Diye düşünüp tecvit kaide ve esaslarını kendinize dert edinmeyin! Bu eserle her kaide her kural yerine kolayca ve sağlam bir şekilde oturacak.
 
"Kurallarda birlik, okumada dirlik"
 
Genel-geçer kaidelerin günümüz imkanlarıyla harmanlayarak Kur’an gönüllülerinin istifadesine sunan eserde, gerek Kur’an okuma usulleri gerekse de tecvit kurallarının icrası göz önünde bulundurulması gereken, bir çok kaide ve kuralları anlatımın yanında, özet halindeki orjinal tablolarla da zihinlere kolayca hitap edebilecek bir şekilde dizayn edilmiştir. Renk ve matbaa kalitesiyle görsel bir zenginlik sunan eser, özenli şemalarıyla fotoğrafik hafızalarınızda kolayca yerini alacak biçimde tasarlanmıştır.

Sipariş için tıklayınız
 
◆Harflerin Sıfatları Artık Kabus Olmaktan Çıktı!
 
Harflerin lazımi sıfatları öğreticiler açısından büyük bir sıkıntı arz etmekteydi. Müşkilatlı ve karmaşık tanımlar öğreticileri bir hayli zorluyor ve beraberinde öğrencilere de kabuslar yaşatıyordu. Öğreticiler bu konunun anlatımında, öğrencilerde anlamada isyanlar yaşıyordu.
 
Kur'an'ı okumak haktır,
 
Maksat onu yaşamaktır.
 
Diyor Davut Kaya...
 
Şimdi artık, Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Davut Kaya'nın pratik sunumuyla harflerin lazımi sıfatları sükut buldu. Zira bir harfin sıfatı o harfe dair özellikleri bünyesinde taşıdığından doğru ve hakkını vererek okuma adına bizlere ip ucu niteliğindedir. Dolayısiyle bu konuda da Davut Kaya son noktayı koydu ve özet tablolarıyla pekiştirip şifreleriyle de kodladığı sıfatları anlaşılabilir bir uslüple açık seçik olarak gözler önüne serdi ve böylece sıfatlar kabus olmaktan çıktı.

Sipariş için tıklayınız
 
"Delilleriyle Açıklamalı Kur’an Öğretmeni " eseri, kolay ve akıcı sunumuyla ezberleri bozuyor...
 
"Aslıyla Kıraat, Kur'an'a sadakat"
 
Bu solgan; ayniyle vaki, dillerden hiç düşmeyecek...
 
Kur'an okumada bu güne kadar ihtilaflı ve çetrefilli gibi zannedilen bütün konulara ışık tutan "Delilleriyle Açıklamalı Kur’an Öğretmeni " kitabı, yüzünden okuma ve ezber yapma tekniklerini en ince detayları ile sunarken, veciz cümlelerle harflerin doğru sesle çıkış adreslerine ulaşmada en doğruyu ilke edinen özellikle uzatma miktarında "nefesin yettiği kadar değil, kuralın gerektiği kadar" olması hususunda altın değerinde bilgiler içeriyor.
 
"Kurallara uyarak Kur'an okumak, kendisine tabi olunan sünnettir" düsturuyla hareketle kıraat keyfilik kabul etmez kaidesiyle Kur’an öğretmede ve okumada yol haritası çizen, eğitim-öğretim materyali olarak elinizden düşüremeyeceğiniz ve son yıllarda eksikliğini hissettiğiniz beklenen ve aranan bir kitap olarak okurların hizmetine sunulmuştur. Davut hocanın zarif ve ince dokunuşlarıyla bir dantela gibi serpiştirdiği nükteli şiirleriyle, estetik kazanan bu kitabı, okumaya doyamayacaksınız..
 
Kur'an - ı Kerim'i ruhuna uygun davranabilmek için, okunan ayet ve sürelerinin meallerini bilmenin önemine deyinen ve aynı zamanda "Kur’an kendisiyle yaşansın diye gönderilmiştir" hükmüne vurgu yapan Davut Kaya'nın bu dev eseri, alanında eksikliği duyulan ve camiada da kabul gören bir eser olarak göz dolduruyor.
 
Haydi Kur'an sevdalıları, şimdi yeni solganımız:
 
"Kitap geldi, ihtilaf gitti"



Sipariş için tıklayınız
 
Bu eser daha henüz raflarda yerini yeni almasına rağmen Kur’an Kursu öğreticileri ve Kur'an öğrenmekte olanlar tarafından yoğun bir iligiyle karşılandı.
 
"Dellileriyle Açıklamalı Kur’an Öğretmeni"eseri mutlaka bende de olmalı diyenler... siparişte geç kalmayın!
 
Sefa yayıncılığın yayımladığı bu muhteşem esere ulaşmak artık çok kolay.
 
Linki tıklayarak istediğiniz sayıda kitap siparişi verebilirsiniz.
 
Not: Esere, kişilerin isteğine bağlı olarak anlaşarak yaptığı toplu siparişlerinde, tek kargo ücretiyle sahip olma imkanı da sunulmaktadır.