Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Sağlık-Sen Nevşehir Şube Başkanı Turgay Çetin, sağlık sektöründe ilimizdeki görevden alınmalara dikkat çektiği açıklamalarda özellikle bu görevden alınmalarda suçu olanla olmayanın iyi ayırt edilmesi gerektiğinin altını çizdi.
FETÖ/PDY soruşturtumaları çerçevesinde ilimiz genelinde bazı sağlık çalışanlarının görevden alınmalarının sektörü sağlık hizmeti çerçevesinde sıkıntıya sokmamasını arzu ettiklerini kaydeden Çetin, 28 Şubat darbesinde de olduğu gibi Türkiye Kamu-Sen’in ülkenin birlik ve beraberliğinin her zaman yanında olduğunu dile getirdi.
Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Sağlık-Sen Nevşehir Şube Başkanı Turgay Çetin, “FETÖ/PDY soruşturmalarında yaşın yanında kurunun de yakılmaması tüm toplumun olduğu gibi bizimde en büyük isteğimiz. O kara günü bir kez lanetliyorum. Milli birlik ve dirliğimize kast edenlerin dün de olduğu gibi bugünde karşısındayız. Türkiye Kamu-Sen 28 Şubat sürecinde de bunu yaptı. Sağlık sektöründe ilimiz genelindeki görevden alınmaların ve tutuklamaların sağlık alanında verilen hizmeti sekteye uğratmaması en büyük temennilerimizden biri. Zira sağlık sektörümüzde zaten görevli açığı söz konusu. Bu hain girişime karışanların en ağır ceza ile cezalandırılmasını bizlerde istiyoruz” ifadelerinde bulundu.