Kutlu doğum haftası etkinlikleri kapsamında Derinkuyu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından düzenlenen programa ilgi oldukça fazlaydı.Spor salonunu dolduran 1000 kişiya aşkın Derinkuyulular Peygamber Efendimizin doğumunu anmanın mutluluğunu yaşadı...

Derinkuyu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından Peygamber (SAV) Efendimiz’in doğumunu kutlama amacıyla, 18.Nisan 2014 Cuma akşamı, Derinkuyu daki kapalı spor salonunda tertiplediği program, ilçe halkı tarafından coşku ile takip edildi.

İlki geçen sene düzenlenen Kutlu Doğum programı, yine duygu dolu, manevi bir atmosferin yaşanmasına vesile oldu.

Derinkuyu anadolu İmam Hatip lisesi tarafından gerçekleştirilen muhteşem geceyle Peygamber (SAV) sevgisi ve hasreti ile tutuşan gönüllerle buluşması,büyük takdir topladı.

“Alemlere rahmet” olarak gönderilmesi dolayısıyla, evrenselin de ötesinde bir saygınlığa sahip olan iki cihan güneşi sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’ (SAV) i anmak üzere bir araya gelen Derinkuyulu gönüller, çevrelerine günlerce anlatacak güzel anlar yaşadılar.

 

Genelde kadın ve çocukların fazlalığı fark edilirken, dışarıdan gelen misafirler yanında, ilçemizden de sivil ve resmi zevatın özel ilgi göstermesi oldukça dikkat çekiciydi.

 

Girişte, davetlilere Lokum kolonya ve Peygamber efendimizi simgeleyen Gül hediye olarak dağıtıldı.

İşi Nedeniyle ilçe dışında bulunan Kaymakam Mithat Can Kutluca ile Derinkuyu Belediye Başkanı Ahmet Balcı nın katılmadığı programda çok sayıda Peygamber aşığı Derinkuyulu ilçe sakinleriyle,AK Partiden Derinkuyu Belediye Başkan Adayı olan İş Adamı Bület Aksoy, Nevşehir il milli eğitim şube müdürleri Mustafa ECE , Yusuf AYDOĞMUŞ ,mearif müfettişleri Talip KABAN ,Mustafa ÖZDOĞAN ,Fahrettin ALKAN 

Derinkuyu ilçe milli eğitim müdürü Necati TURGUT ,ilçe milli eğitim şube müdürü Ali BEDEL ,Derinkuyu ilçe müftüsü Ramazan GÖKMEN, 

Memursen ve eğitim birsen şube başkanı Mustafa ÖZDEMİR ,yönetim kurulu üyesi Seyfettin İskender ÇINAR,Okul aile birliği başkanı 

Erdinç ŞAHİNER ve il encümenlerimiz köy muhtarlarımız katılarak böyle manevi havası ağır bir programda zengin bir görünüm arz ettiler.

İmam Hatipli Öğrencilerin Sela okuması,Kur’an-ı Kerim tilaveti ve sonrasında “Derinkuyu Anadolu İmam Hatip lisesi ilahi grubu” nezih ezgilerle ana babaların gözlerinde yaşlar oluşturdu.


Titiz bir teknik çalışma ile hazırlandığı anlaşılan slaytlar,programa çok farklı bir renk katarken, şiirler ve Nevşehir Hacı Bektaşı Veli Üniversitesi  İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zülfikar Dursun tarafından gerçekleştirilen “Sevgili Peygamber Efendimiz” konulu konferansta oldukça fazla takdir topladı.

Derinkuyu Anadolu İmam Hatip Lisesi okulumuzda Kutlu doğum haftası münasebetiyle yapılan Peygamber efendimize şiir ve kompozisyon yazma yarışmasında 1.liği hak eden Sümeyye ERİKÇİYE ödülünü Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi İlahiyat Fakultesi Dekanı Prof. Dr. Zülfikar DURMUŞ aynı yarışmada 2.lik ödülünü hak eden Kevser KILIÇ'A ödülünü Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa ECE 3.lük ödülünü hak eden ve aynı zamanda ilçede düzenlenen Siyer-i Nebi Peygambere Mektup yarışmasında 1.liği kazanan Neslihan GÖK'E ödülünü İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati TURGUT Kuran-ı Kerim Tilavet yarışmasında il ikincisi olan Muhammet Ali YILMAZ'A ödülünü Mearif Müfettişi Talip KABAN Şiir ve Kompozisyon yarışmasında mansiyon ödülü almaya hak kazanan Ayşe CENGİZ Ayşenur MUTLU Hatice CELEPCİY'E ödüllerini Derinkuyu Anadolu İmam Hatip lisesi Okul Müdürü Yılmaz CEYLAN tarafından ödül dağıtımı yapılmıştır.

Ödül töreninin ardından program sona erdi.

Bu büyük organizasyuonu başarıyla gerçekleştiren Derinkuyu 
 Anadolu İmam Hatip lisesi Okul Müdürü Yılmaz CEYLAN a teşekkür ediyoruz.