İl Müftülüğü tarafından organize edilen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri 11-20 Nisan 2016 tarihleri arasında yapılacak.
11 Nisan 2016 Pazartesi günü İndirimli kitap satış kampanyasının başlatılması ile başlayacak olan hafta etkinlikleri aynı gün Saat 12.00’ da Gülbahçe’de Kutlu Doğum Aşı’nın dağıtımı ile sürecek.
12 Nisan 2016 Salı günü 5 ayrı mekanda kutlu doğum haftası konferansı düzenlenecek. Fen Lisesindeki konferansa İl Müftü Yardımcısı Nazım Haksever, Nevşehir Lisesindeki konferansa Şube Müdürü Mustafa Yayla, Acıgöl ilçesine bağlı Tepeköy’de düzenlenecek olan konferansa İl Müftüsü Yakup Öztürk, Göre kasabasında düzenlenecek olan konferansa İl Müftü yardımcısı Yaşar Bolat, Çat kasabasında düzenlenecek olan konferansa ise İl Müftü yardımcısı Celalettin Altunkaya konuşmacı olarak katılacaklar.
13 Nisan 2016 Çarşamba günü Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenecek olan Panel’de ise Prof. Dr. Zülfikar Durmuş, Doç. Dr. Şahin Güven ile İl Müftüsü Yakup Öztürk katılacaklar. Panel 13.30’da başlayacak.
14 Nisan 2016 Perşembe günü Saat 14.00’da İl Müftü Yardımcısı Celalettin Altunkaya’nın konuşmacı olarak katılacağı konferans programı Avanos ilçesine bağlı Çalış kasabasında düzenlenecek.
15 Nisan 2016 Cuma günü Saat 12.30’da ise Merkez Kurşunlu Camiinde Kuran ziyafeti ve Hatim merasimi programı yapılacak.
Aynı gün Merkeze bağlı İcik köyünde Şube Müdürü Mehmet Şahin Yılmaz’ın, Kavak kasabasında İl Vaizi Ömer Faruk Yetim’in, Göreme kasabasında Şube Müdürü Mustafa Yayla’nın konuşmacı olacakları konferanslar düzenlenecek.
17 Nisan 2016 Pazar günü Kaymaklı kasabasındaki konferansa İl Vaizi Mustafa Şahin, 18 Nisan 2016 Pazartesi günü Özyayla köyünde düzenlenecek olan konferansa İl Müftü Yardımcısı Nazım Haksever, Uçhisar kasabasındaki konferansa İl Müftü yardımcısı Yaşar Bolat katılacaklar.
19 Nisan 2016 Salı günü İlahiyat Fakültesi Konferans salonundaki Panel’de Prof. Dr. Zülfikar Durmuş, Doç. Dr. Hasan Yavuzer ve İl Müftüsü Yakup Öztürk katılacaklar. Aynı günü Saat 10.00’da Üftade Kuran Kursunda Hafızlık Taç Giydirme Merasimi yapılacak. Merkeze bağlı Sulusaray kasabasındaki konferansta İl müftü yardımcısı Nazım Haksever konuşmacı olacak.
Kutlu doğum haftası etkinliklerinin son günü olan 20 Nisan Çarşamba günü Saat 10.00’da Hz. Ömer Camiinde Kuran Kursları arası Kuranı Kerim güzel okuma yarışması düzenlenecek. Aynı gün ve saatte Çardak köyündeki konferansa ise İl Vaizi Uğur Kuru konuşmacı olarak katılacak.