NEVŞEHİR(MHA) 14-20 Nisan 2014 tarihleri arasında ülkemiz genelinde ve ilimizde kutlanacak olan Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri Kuranı Kerim Ziyafeti ile başlıyor.

Konferans Programlarına ağırlık verilen Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinde 14 Nisan Pazartesi günü etkinlikler Müftü Yardımcısı Nazım Haksever’in Radyo Programına katılımının ardından Akşam saatlerinde Damat İbrahimpaşa Spor Salonunda Kuranı Kerim Ziyafeti ile devam edecek.

Program çerçevesinde; 15 Nisan 2014 Saat 09.30’da Merkeze bağlı Basansarnıç Köyü Kuran Kursunda Vaize Gülşen Yeni düzenlenecek konferans programında Kutlu Doğumu anlatacak. Aynı gün Kaymaklı Kasabasında Müftü Yardımcısı Nazım Haksever konuk olacak. Haksever Anadolu Lisesinde de konuşacak.

16 Nisan 2014 günü Saat 14.00’da Kapadokya Kültür Merkezinde düzenlenecek konferansta Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz konuşmacı olacak.

17 Nisan 2014 günü Saat 12.00’da Çardak Köyü Kuran Kursunda Kutlu Doğum Pilavı dağıtımı yapılacak ve Vaiz Uğur Kuru konuşmada bulunacak. Aynı gün Göre ilkÖğretim Okulunda Vaiz Mehmet Çetin, İcik Köyü Kuran Kursunda Vaiz Latif Adsan, Fen Lisesinde  Müftü Yardımcısı Yaşar Bolat ve Vaiz Gülşen Yeni, Kuran Kursu Öğreticisi Tuba Demirtaş konuk olacaklar. Çat Beldesinde İl Müftüsü Yakup Öztürk, Alacaşar Köyünde Vaiz Gülşen Yeni ve Müftü Yardımcısı Celalettin Altunkaya düzenlenecek konferanslarda konuşacaklar.

Kutlu doğum haftası etkinlikleri doğrultusunda; 18 Nisan 2014 günü Alacaşar Köyünde Kutlu Doğum Yemeği düzenlenecek.

Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezindeki Konferansa Vaiz Gülşen Yeni ve Aile İrşat görevlileri konuşmacı olarak katılacak. Kurşunlu camiinde Vaaz ve Hatim Duası İl Müftüsü Yakup Öztürk tarafından gerçekleştirilecek. Etkinliklerin son günü olan 19 Nisan 2014 günü Özkonak Kasabasındaki Konferansa İl Müftüsü Yakup Öztürk katılırken, etkinlikler TOKİ Konutlarında Kutlu Doğum yemeği dağıtımı ile son bulacak.