Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) ve Nevşehir’in merkez ilçeye bağlı Uçhisar beldesinde bulunan Karlık Evi butik otel işbirliği ile Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen lösemi hastası gençler ve aileleri, Kapadokya’ya hayran kaldı.

‘Sanat ile Umuda Uzanan Eller Projesi’ kapsamında yapılan organizasyonla 
Kapadokya’yaülkenin farklı yörelerinden gelen 6 genç ve annelerinden oluşan 12 kişilik grup, bölge gezilerinin yanında resim, heykel, çanak çömlek yapma ve kısa drama kursları alma imkanı buluyor. Proje kapsamında ülkenin en önemli kültür, doğa ve manzara turizm merkezlerinden Kapadokya’yı uzman rehber eşliğinde görme, tarihsel ve kültürel özelliklerini öğrenme, karla kaplı peribacalarının oluşturduğu kartpostallık manzarayı seyretme imkanı bulan gençler, bölgeyi çok beğendiklerini belirterek, kendilerine bu fırsatı verenlere teşekkür etti. Üç Güzeller mevkiindeki güzellikleri seyreden gençler, rehberden de bilgi aldı. Sonrasında ise bol bol selfie ve fotoğraf çektirdi. 

LÖSEV'in iyileşen gençlerinden Ecem yaptığı açıklamada, “2006- 2009 yılları arasında lösemi tedavisi gördüm. Şu anda gayet iyiyim. Burada olmamı sağlayan doktorlarımın ve LÖSEV’in kurucusu Üstün Ezer’in Tıp Bayramı'nı da kutlarım. Karlık Evi butik otelin daveti üzerine 12 kişilik bir grup olarak 
Kapadokya’ya geldik. Türkiye’nin farklı yerlerinden geldik. Ben, Bandırma’dan katıldım. Kapadokya’ya ilk kez geliyorum. Gezdiğim kadarıyla çok beğendim. Arkadaşlarım da hayran kaldıklarını söylüyor. Buraya gelmeden önce araştırdığım Kapadokya’nın bütün güzelliklerini yerinde gördüm. Gerçekten çok hoşuma gitti.” dedi.

Murat Şişman