NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’in köklü eğitim kurumlarından biri olan Mihriban Emin Günel Ortaokulu Temel Eğitim Ortaöğretime Geçiş sınavında Nevşehir’de oldukça önemli bir başarıya imza attı.

Okul öğrencilerinden Barış Çalışkan TEOG Sınavında 120 sorunun tamamına doğru verip devlet okulları kategorisinde Nevşehir il birinciliğini kazandı. Öte yandan 120 sorunun 119’una doğru cevap veren Yunus Emre Demirtaş’ta yine aynı kategoride Nevşehir’in il birincilerinden biri oldu.

Okul Müdürü Mustafa Çiftçi, geçtiğimiz yıllarda da bu tür sınavlarda önemli derecelere imza atan Mihriban Emin Günel Ortaokulu öğrencilerini ve ailelerine elde edilen başarıdan dolayı kutladı.

Okul bünyesinden 136 öğrencinin TEOG sınavlarına katıldığını ve çok büyük bir bölümünün önemli başarılar kazandığına dikkat çeken Mihriban Emin Günel Ortaokulu Müdürü Mustafa Çiftçi, sınav sonuçlarına göre bu yıl en az 10 öğrencinin Fen Liselerine girebilme başarısını göstereceklerine inandığını dile getirdi.

Okul Ortalaması olarak İl ortalamasının üzerinde bir başarı elde ettiklerini kaydeden Çiftçi, il birincileri Barış Çalışkan ile Yunus Emre Demirtaş’ı başarılarından dolayı kutladı.

Bu arada edinilen bilgiye göre Mihriban Emin Günel Ortaokulunun gururları olan Barış Çalışkan’ın idealinde Galatasaray Fen Lisesi, Yunus Emre Demirtaş’ın idealinde ise yine ülkemizin en saygın ve yüksek puan gerektiren okullarından Ankara Fen Lisesi bulunuyor.