NEVŞEHİR(MHA) Anadolu gençlik derneğinin hazırlamış olduğu Mekke’nin fethi Gecesi programı Kapadokya kültür merkezinde salonu hınca hınç dolduran Vatandaşların katkılarıyla kutlandı.

Program kuranı kerim okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini anlatan Prof. Dr. Zülfikar Durmuş'un konuşmaları şiir, ilahi ve sema gösterileri ile gece muhteşem bir şekilde ihya edildi. Duygu dolu anların yaşandığı gecede okunan 1410 fetih süresinin duası ve şu anda silah baronlarının emperyalist güçlerin kahkahalarla izlediği dünyanın dört bir yanında zulme maruz kalmış masum insanlar için dua edildi.

Mekke’nin fethinin aslında yeniden anlaşılması insanlık tarihi açısından dönüm noktasıdır. İmanın küfre iyiliğin kötülüğe boyun eğdiği inancı ne olursa olsun mazlumların kadınların hayvanların dahi haklarının hakkıyla verildiği bir zaman dilimidir Mekke’nin fethi.

Bugün dünyanın dört bir yanında kendi topraklarında mülteci durumuna düşen milyonlarca insanın, kucağında yavrusunu kurşunlara feda eden annelerin daha hayatlarının baharında toprağa düşmüş yiğitlerin eşlerinin, çocuklarının gözyaşı içinde bırakıldığı bu dünyada adil bir düzenin dünya nimetlerinin hakkaniyetle dağıtıldığı bir dünyanın yeniden hayat bulması için insanlığa düşen vazife iyilik harekatının bir neferi olmaktır.