Şirketimiz hakkında son zamanlarda yazılı ve görsel basında çıkan, TBF' nin EKE raporu kaynak gösterilerek,  planlı elektrik kesintiler hakkında yapılan haberler nedeniyle aşağıda belirtilen açıklamayı yapma zorunluluğu hasıl olmuştur.

Şirketimiz altı ilde faaliyet göstermektedir. Konya, Niğde, Nevşehir, Karaman, Aksaray, Kırşehir  

Şirketimiz toplamda 42 işletme ve 34 alt işletmeyle arıza,  bakım ve onarım çalışmalarını yürütmektedir. Faaliyet alanımız 77.000 km2 alanı kapsamakta, bu coğrafya üzerinde 63.000 km uzunluğunda bulunan hatların arıza bakım onarım faaliyetlerini 42 mühendis, 234 araç ve 1048 sayıda personel ile yürüterek kesintisiz, sağlıklı, güvenilir elektrik kullanımının sağlanması amaçlanmaktadır.

Bu amaca ulaşabilmek içinde sistemli ve programlı şekilde mer'i kanun ve yönetmelikler çerçevesinde, yapılan tespitlere göre bakım onarım çalışmaları yürütülmektedir. Sadece planlı elektrik kesinti sürelerini baz alıp bir bölgedeki enerji tedarikinin kesintisiz ve güvenilir olup olmadığının değerlendirilmesi ve bunu mesnet gösterip haber formatında kamuoyuyla paylaşılması, kamuoyunu yanlış bilgilendirilmesine neden olmaktadır.

Web adresimizde kamuoyuna duyurulan kesinti süreleri ilan edilirken, programa alınan bölgede yapılacak bakım onarım faaliyetlerinin süresi, her türlü olasılığı göz önüne alınarak hesaplanmaktadır. Sahada, öngörülen süreden öncede bitirilebilmekte,

Ayrıca bakım onarım yapılması için programa dahil edilen bölgede planlanan çalışma, başta hava muhalefeti olmak üzere çeşitli sebeplerle ertelenebilmekte ve bir sonraki programa dahil edilmektedir.  

Kamuoyuna Saygılarımızla Duyurulur.

 

Meram Elektrik Dağıtım A. Ş.