Ürgüp ilçesi Musalla Camii’inde düzenlenen programa, Ürgüp Kaymakamı Sayın Tuğba Yılmaz hanımefendi, Diyanet İşleri Başkanlığı Destek Hizmetler Daire Başkanı Murat Alkan, Hac ve Umre Eğitim Daire Başkanı Fatih Kurt, İl Müftüsü Yakup Öztürk, Nevşehir Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Ürgüp ilçe Müftü Vekili Nazım Haksever, ilçe Müftüleri, Ak Parti ilçe Başkanı Ahmet Koçak, Merhum müftümüz Murat Çakır’ın yakınları, çok sayıda din görevlileri ve kalabalık bir halk topluluğu katıldı.

Program, ilçede görev yapan din görevlileri tarafından okunan mevlid-i şerif, Aşr-ı şerifler ve Salavat-ı şeriflerin okunuşu ile başladı.

Merhum Müftümüz Murat Çakır’ın arkadaşı Hac ve Umre Eğitimi Daire Başkanı Fatih Kurt; merhum Murat hocamızın hayatta iken, bizlere örnek olacak davranışlarından ve hayatından örnekler vererek, iyi bir yönetici, iyi bir Kur’an Hafızı, iyi bir arkadaş olduğunu anlattı. Bu okunan hatimlerin tesadüf olmadığını merhumun da yıllarca Eyüp Sultan Camii’nde sabah namazında mukabele okuduğunu ve hayatını Kur’an’a hizmetle geçirdiğini ifade etti.

Daha sonra, Destek Hizmetler Daire Başkanı Murat Alkan, ülke genelinde okunan 50 bin civarında Hatm-i şerifin ve camide okunan mevlid-i şerifin duasını yaptı.

Dua sonrası İl Müftüsü Yakup Öztürk ise, yaptığı kısa konuşmasında;

‘’Bugün burada kelimelerin kafi gelmediği bir duygu içerisindeyiz. Elim bir kaza sonucu hayatını kaybeden, din ve diyanet hizmetkarı bir meslektaşımıza gösterilen fevkalade üstün bir alakaya şahit oluyoruz. Bundan dolayı hatm-i şeriflerin okunmasına öncülük eden, planlayan müftülerimiz başta olmak üzere okuyan tüm din kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Haberlerimizi yayınlayarak bu hizmetin başarılı olmasında büyük katkısı olan dinihaberler.com yetkililerine Ankara’dan buraya teşrif edip bizi yalnız bırakmayan merasimimize anlam ve şeref katan Diyanet İşleri Başkanlığı; daire başkanlarımız, Fatih Kurt ve Murat Alkan hocalarımıza ve uzak yakın demeden gelerek, camilerimizi dolduran siz değerli kardeşlerimize can-ı gönülden teşekkür ediyorum. Bu ilgi bize gösteriyor ki, Allah (c.c) bir kulunu severse onu insanlara sevdiriyor. Bizlere düşen de bundan sonra ki hayatımızda yegane gayemiz Allah’a kendimizi sevdirmek olmalıdır. Allah bu acıları bir daha yaşatmasın, yakınlarına ve tüm sevdiklerine sabırlar ihsan eylesin.’’

Dua ve konuşmalar esnasında, Merhum Müftümüz Murat Çakır’ın yakınları ve cami cemaati gözyaşlarını tutamadı.

Hatim programı sonrası, Merhum Müftümüz Murat Çakır’ın adına yapılacak olan, Murat Çakır Kur’an kursunun temel atma törenine geçildi.

Temel atma törenine; Ürgüp Kaymakamı Sayın Tuğba Yılmaz hanımefendi, Diyanet İşleri Başkanlığı Destek Hizmetler Daire Başkanı Murat Alkan, Hac ve Umre Eğitim Daire Başkanı Fatih Kurt, İl Müftüsü Yakup Öztürk, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Ürgüp ilçe Müftü Vekili Nazım Haksever, ilçe Müftüleri, Ak Parti ilçe Başkanı Ahmet Koçak, Dernek Başkanı Selim Atasoy, Merhum müftümüz Murat Çakır’ın yakınları ve Ürgüp halkı katıldı.

Törende yapılan konuşmaların ardından, Merhum Müftümüz Murat Çakır’ın inşaatını başlattığı Ahmet Yesevi Camii inşaatının yanına, Kur’an kursu temeli atıldı. Program misafirlere yapılan ikram ile son buldu.

Yapılan ikramın ardından; Ürgüp Kaymakamı Sayın Tuğba Yılmaz hanımefendiyi, Diyanet İşleri Başkanlığı Destek Hizmetler Daire Başkanı Murat Alkan, Hac ve Umre Eğitim Daire Başkanı Fatih Kurt, İl Müftüsü Yakup Öztürk, Ürgüp ilçe Müftü Vekili Nazım Haksever ve ilçe Müftüleri makamında ziyaret ettiler. Kaymakam Hanım, yapılan hizmetten ve ziyaretten çok memnun kaldığını belirterek teşekkür etti.