5544 sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanunu’nda yapılan değişiklik ile birlikte, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından, ilk aşamada tehlikeli ve çok tehlikeli 48 meslek için Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu getirilmiştir. 25 Mayıs 2016 tarihinden sonra Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan kişiler bu mesleklerde çalıştırılamayacak. Belgesiz çalışan için kişi başına aylık 500 TL idari para cezası öngörülmekte.
MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİNDE SONA YAKLAŞILIYOR
        
23 Nisan 2015 tarihinde 5544 sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanunu’nda yapılan değişiklik ile birlikte, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından, ilk aşamada tehlikeli ve çok tehlikeli 48 meslek için Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu getirilmiştir. 25 Mayıs 2016 tarihinden sonra Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan kişiler bu mesleklerde çalıştırılamayacaktır. Belgesiz çalışan için kişi başına aylık 500,00 TL idari para cezası öngörülmektedir.
 
Bu faaliyetler kapsamında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından, tehlikeli ve çok tehlikeli sektörlerde çalışanların veya çalışmak isteyenlerin bilgi, beceri ve yetkinliklerinin ulusal/uluslar arası standartlara uygunluğunun ölçülmesi ve değerlendirilmesi amacıyla MEYBEM A.Ş kurulmuştur. MEYBEM A.Ş tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerden 12 alanda sınav ve belgelendirme hizmeti vermektedir.
 
Meybem A.Ş’in sınav ve belgelendirme hizmetleri kapsamında bulunan alanlarda Mesleki Yeterlilik Belgesi almak isteyen kişiler Odamıza müracaat ederek ön başvuruda bulunabilirler.
 
Meybem A.Ş tarafından verilen hizmet alanları;
 
1-Asansör Bakım ve Onarımcısı Seviye 3
2-Asansör Bakım ve Onarımcısı Seviye 4
3-Ahşap Kalıpçı Seviye 3
4-Betonarme Demircisi Seviye 3
5-Betoncu Seviye 3
6-Duvarcı Seviye 3
7-İskele Kurum Elemanı Seviye 3
8-Sıvacı Seviye 3
9-CNC Programcısı Seviye
10-CNC Programcısı Seviye 4
11-Metal Saç İşlemeci Seviye 3
12-Metal Saç İşlemeci Seviye 4
 
Yukarıda yazılı bulunan hizmet alanlarında Mesleki Yeterlilik Belgesi almak isteyenler odamız ile irtibata geçebilirler.
 
Odamız İletişim Bilgileri:
 
Tel:0 384 213 10 36
Dahili: 119

 
İbrahim OTLU