AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Yerli Düşünce Dergisi'nin Yeni sayısı için bir yazı kaleme aldı.

AK Parti Nevşehir Milletvekili ve Meclis Divan Katip Üyesi Mustafa Açıkgöz Yerli Düşünce Dergisi Haziran 2016 Sayısında Milli Ve Yerli Kutlu Yürüyüşe Devam Başlıklı kaleme aldığı Yazısı Yayınlandı...

​Açıkgöz, yazısında Başkanlık Sistemi , Yeni Anayasa veTerör olaylarına Değindi...

AK Parti Nevşehir Milletvekili ve Meclis Divan Katip Üyesi Mustafa Açıkgöz , Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle 12 Mayıs 2016'da
 Yerli Düşünce Derneği tarafından Ankara'da düzenlenen ‘Türk Siyasi Tarihinde Yerli ve Millî İrade’ konulu düzenlenen Etkinliğe İthafen Kaleme Aldığı Yazısında Şunları Dile Getirdi.


“ Millî ve Yerli Kutlu Yürüyüşe Devam ”

Milletimizin kökeni dünya tarihiyle başlamış ve aziz atalarımızdan dünyanın kaderini her zaman etkileyen bir millet olma özelliğimizi de günümüze kadar bir gelenek olarak gelmiştir.

Orta Asya’ da atalarımızın kurduğu devletlerden, Selçuklu’ ya oradan da Osmanlı İmparatorluğu’ na kadar gelenek, görenek, yerli ve milli değerlerimiz süregelmiştir. Gönül coğrafyamızda, gönüller fethederek, medeniyetler kurarak; hoşgörü, adalet, yaratılanı Yaradan’ dan ötürü sevme, yerli değerlere sahip çıkma ve milli unsurlarımızı canlı tutarak devlet geleneğimizi inşa etmişiz.

Fatih Sultan Mehmet İstanbul’ u tam bir teslimiyet ve inanmışlık içerisinde olan kutlu ordusuyla fethederek bir çağ kapatıp bir çağ açmıştır. Sultan Abdülhamid Han, Osmanlı’ nın yerli ve millî duruşunda taviz vermeyerek zor zamanlarda vakur duruş sergilemiş; devletinin ve milletinin bekası için çalışmıştır.

Çanakkale Savaşı’ nda, İstiklal Savaşı’ nda ülkemizin her yerinde evlatlarımız canlarıyla kutlu topraklarımızın ilelebet aziz vatanımız kalacağını yedi düvele göstermiş ve bizlere iki yüce emaneti bırakmıştır: Ay yıldızlı bayrağımızı ve aziz vatanımızı. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ nin kurulmasıyla milli irade, milletimizin meclisinde temsil imkânı bulmuştur. Türkiye’ de birlik, beraberlik, kardeşlik cephede koyun koyuna yatan atalarımızın bize mirasıdır.

İslam inancımız gereği bizde etnik milliyetçilik yoktur. Bizler milli birlik ve kardeşlik duyguları içerisinde; aynı coğrafyada yüzyıllardır huzurla, güvenle bir arada yaşamaktayız. Biz “Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlet” anlayışıyla millî ve yerli milletvekilliğini savunuyoruz.
Millîlik lafta değil; bizim millilik anlayışımızda, planlanmasından yapılmasına, mühendisinden sanayisine ve işçi kardeşlerimize kadar kendi insanımızın emeği olan yollar, barajlar, köprüler, savunma sanayimiz var. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın diyen atalarımızın düsturunu ilke edinmek var. Yerli imkânlarla muasır medeniyetler üstünde bir anlayış ve çaba var. Sayın Cumhurbaşkanı’ mız Recep Tayyip ERDOĞAN Beyefendilerin liderliğinde “Hedef 2023” diyoruz. Biz gücümüzü önce Yaradan’ dan sonra ise aziz milletimizden alıyoruz. 14 yıldır AK Parti kadroları olarak, bize görev veren milletimizle birlik ve beraberlik içerisinde olduk. Paralel devlet yapılanmaları bir virüs gibi casusluk ve ihanet faaliyetleri içerisindeler. Bizler o hainlerin inlerine girerek, ihanet ve şer odaklarının bitirilmesi için kararlı mücadelemize devam edeceğiz. Milletimizin aydınlık yarınlara güvenli, huzurlu ve güçlü bir şekilde yürümesi için çalışıyor ve çalışacağız. Milletimizle ele ele gönül gönüle kutlu yürüyüşümüz devam edecek.

Etnik, dinî ve bölgesel milliyetçilik değil; vatanımızın ve milletimizin bütün değerlerini kucaklayan, vatan ve millet sevgisiyle millete hizmetkâr olma anlayışıyla gece gündüz demeden çalışıyoruz.

Borç alan bir ülkeden; ekonomisi güçlü bir Türkiye olarak, beş kıtada 140 ülkeye yaptığı insanî yardımlarla mazlumların hamisi olmuş, savaşın ve acıların yaşandığı bir dünyadan insani yönünü ön plana çıkaran bir ülke konumuna gelmiştir.

Terör konusunda hiçbir zaman tavizkâr olmadık, olamayacağız. Terör bu topraklarda bitene kadar mücadelemize devam edeceğiz. Milletimizin ve devletimizin kudret eli; bizleri ayrıştırmaya ve bölmeye çalışan şer odaklarına gereken cevapları vermiştir ve verecektir.

Devlet geleneğimizden bizlerin genlerine işlemiş “Başkanlık” modeli, Türkiye Başkanlık Sistemi üzerinde çalışmalarımız milletimizin isteği ve desteği ile milli bir model oluşacaktır. Türkiye yeni sisteme milletimizin desteği ve onayıyla geçecektir. Bunun için ise cunta yönetimi himayesiyle yazılan Anayasa yerine sivil ve milli “Yeni Anayasa” ülkemizin hızlı, güçlü, güvenli büyümesinin önünü açacaktır.

Yerli Düşünce Derneği’ nin 12 Mayıs 2016 tarihinde Ankara’ da gerçekleştirdiği “ Türk Siyasi Tarihinde Yerli ve Milli İrade” etkinliğinde yerli ve milli denilince aklımıza gelen siyasetçilerimizden merhum Muhsin YAZICIOĞLU’ nu rahmetle andık.

Milletimizin doğrudan oyuyla seçilen ilk Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN Beyefendilerinin teşrifleri ve konuklara hitabıyla onurlandırdığı etkinlik; katılımcıların, gençlerimizin ve milletimizin ufkunda yeni bakış açılarının oluşmasına vesile oldu. Mazlumların savunucusu, ümmetin sesi, Türkiye’ yi dünyada söz sahibi konumuna getiren Sayın Cumhurbaşkanımıza bu vesileyle bir kez daha şükranlarımızı ve minnetlerimizi sunuyoruz.

Birçok sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin, siyasetçilerin ve gençlerimizin katılımıyla renk kattığı etkinlik “millilik ve yerlilik” toplumsal bilincin sağlanması anlamında önemli bir ev sahipliğine sahne oldu. Bu tip toplantıların yurt içinde ve yurt dışında da yapılması sosyal sorumluluğun artmasına katkı sağlayacağına inancım tamdır. Emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum.

Milletimiz vakur duruşunu hiç bozmadan uygarlığın inşaasına dün katkı sağladığı gibi bugün de yarın da mazlumların yükselen sesi ve yılmaz savunucusu olmaya devam edecektir.

Aziz milletimizi saygı, sevgi ve muhabbetle selamlıyorum.
Ecz. Mustafa AÇIKGÖZ
AK Parti Nevşehir Milletvekili
TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyesi