NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 2014 norm fazlası öğretmen atama takvimi doğrultusunda alınan 2. aşama müracaatlar sonucunda  norm fazlası öğretmenlerin tercihleri doğrultusunda atamaları yapıldı.

Birinci aşamada 53 öğretmen ve ikinci atamada 30  öğretmenin atamasının yapıldığı norm kadro fazlası öğretmen atamalarında kimse mağdur edilmedi, tercihleri doğrultusunda atamalar yapılmadı.

Tüm branşlarda 235 norm fazlası öğretmenin bulunduğu norm fazlası öğretmenlerden müracaat edenlerin 1. Ve 2.aşamada toplam 83 öğretmen atandı, 152 öğretmen ise tercih yapmadığından veya puan yetersizliğinden tercihine atanamadı.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, “Nevşehir il genelinde bütün branşlarda 610 öğretmen ihtiyacının olduğu okullarımızın 83 öğretmenin ataması yapıldığından, ilimiz okullarına değişik branşlarda toplam 527 öğretmen norm kadro fazlası olarak görev yerlerinde kalmıştır. Önümüzdeki aylarda il dışı ve il içi öğretmen atamalar yapılacağı, alan değişikliği, emekli olanlar gibi işlemlerin yapılması ve  ilk norm kadro güncellemeleriyle birçok öğretmenlerimiz norm kadroya dahil olacağından  3.aşama olan re’sen atamalar  yapılmaması, ayrıca norm kadro güncellemelerinden sonra da norm kadro fazlası konumuna düşen öğretmenler, yine öğretmen atama ve yer değiştirme yönetmeliğinin 41.maddesi kapsamında atamaların yapılması İl Eğitim Personeli Planlama Komisyonunca kararlaştırılmıştır. Norm Fazlası öğretmen atamalarını başından beri takip eden, Valilik Makamına yazılan  resmi yazışmalar ile yönetmelik dışına çıkıldığını ispatlayan, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yönetmelik dışı  kılavuz yayınladığını belgeleyen  ve Yargı yolunu açan şubemiz Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yanlış iş ve İşlemden dönmesine imza atmıştır. Yapılan atama komisyon toplantısında Norm Fazlası öğretmen atamalarının durdurulması kararı alınmıştır” açıklamalarında bulundu.