Solunum Yetersizliği Nedeniyle Boğazında Delik Açılan Suriyeli sığınmacı ailenin minik yavruları Muhammed isimli bebeğin ihtiyaç duyduğu buhar makinesi için yaptığımız habere Nevşehirliler ilgisiz kalmadı.

Suriyeli sığınmacı ailenin 3 ü engelli 4 çocuğundan birisi olan 1 yaşındaki minik  Muhammed isimli bebeğin solunum sıkıntısı sebebiyle boğazında delik açılmıştı.

Fakat büyük sıkıntı içerisindeki ailenin kaldığı bakımsız ve köhne evinde İHH Derneği Nevşehir Başkanı Baki Öncel ile yerinde ziyaret eden FİB Haber Merkezi ekibimiz minik Muhammed'in perişan haldeki sobalı evde verdiği yaşam mücadelesinde sürekli duman altında kaldığını görünce, Aileyi Esentepe mahallesinde bulunan apartmanın kapıcı dairesine taşıdılar...

Ardından www.fibhaber.com tarafından minik Muhammed için 
yaptığımız buhar makinesi ve ailesinin yaşadığı zor durumları anlatan haberimiz üzerine Nevşehirli değerli hemşehrilerimizden büyük ilgi gördü. Öğleki yurt içi ve yurt dışından yüzlerce telefon aldık.

Sadece buhar makinesi için arayan bir çok vatandaşımız aileye yardım etmek istediklerini dile getirdiler. Evet sadece suriyeli afganistanlı kardeşlerimiz değil bizlerde büyük bir sınavdan geçiyoruz.Ve şunu büyük bir övünç kaynağı ve gururla belirtmeliyimki Nevşehir halkı bu sınavdan alnının akıyla geçiyor.Türkiye de bu konu hakkında en sağduyu sahibi olduğunu gösteren halkımız tüm dünyaya da büyük bir insanlık dersi veriyor.Nevşehirli olmakla ne kadar gurur duysak azdır. 

İşte bu konuda yaptığımız haberle birlikte sefalet içinde Savaştan kaçıp ülkemize şehrimize sığınan kardeşlerimiz buradaki yaşam savaşında yalnız olmadıklarını gösteren duyarlı halkımız Bu misafir ailenin insanca yaşaması için elinden gelen herşeyi yapıyor.

Evet boğazı delinmiş 1 yaşındaki minik Muhaammed için buhar makinesi haberimiz üzerine bizleri arayan yüzlerce Nevşehirliler içerisinde ilk olarak gurbetten Almanyadan arayan Acıgöllü bir hemşehrimiz çıkartttığı parayla buhar makinesini Muhammet'e hediye etti.

Bizimde Fibhaber" olarak vesile olduğumuz yardım ve dayanışma olayında Baki Öncel hocamızla birlikte Ailenin yeni evinin yolunu tuttuk.

Gittiğimizde uyuyor halde bulduğumuz yavrumuz için Buhar makinesini odasında takıp çalıştırdık. Anne ve babası Türkçe bilmemesine rağmen gözyaşlarıyla Allah razı olsun söyleminde bulunarak ellerini açarak kendilerine yardımcı olan Nevşehirlilere dua etti. İlk olarak 
kendilerine kucak açan Türkiye ,Tayyip Erdoğan  ve Davutoğlu na seslenerek kendilerine şükranlarını sundu. Yanımızdaki rehbere yaptığı açıklamasında - Allaha sonsuz şükürler olsun diyerek Tüm kıldıkları vakit namazlarında kendilerine daima dua ettiklerini ifade etti.

Nevşehir'de İyiylik Heryerde ...

Bu çaresiz aile için Sulusarayda hizmet halı yıkama sahibi bir kardeşimiz de, evinden daha kullanılmamış iki çekyatını bu aile için gönderdi.  

Yine aileyi Esentepe mahallesi Elif apartmanında kendilerini misafir eden apartman sakinleride seferberlik ilan ederek aileye her konuda kucak açtılar.

Elbetteki Nevşehir'de ki iyiliklerin ve yardımların en büyük öncülüğünü yürüten Baki Öncel hocamıza ve tüm duyarlı Nevşehir halkına ne kadar teşekkür etsek azdır.

Şimdi artık Minik yavrumuz Muhammed'in de 3 engelli kardeşlerininde yüzleri gülüyor.

İsimlerinin açıklanmamasını istemedikleri için Buhar makinesi gönderen Acıgöllü gurbetçi hemşehrimiz ve çekyat bağışında bulunan değerli kardeşimizizn isimlerini yazmadık ...

Emeği geçen herkese teşekkürler. Ve en önemlisi unutulmamalı ki daha ilimizde bir çok Muhammedler var...

Yardım ve destekleriniz için Acil İHH Nevşehir İl Başkanı Baki Öncel'e 0 535 932 71 25 nolu telefondan ulaşabilirsiniz.