Etkinlikte Kapadokya’nın turistik, tarihi ilçeleri ve kasabaları gezildi. Avanos, Ürgüp, Uçhisar, Çavuşin ve Göreme’de çeşitli ziyaretler yapılarak geziler gerçekleştirildi. Kapadokya Kadın Derneği ve Sığınmacı Göçmenler Dayanışma Derneği (SGDD)’nin işbirliği ile düzenlediği geziye katılım oldukça yüksekti. Katılımcıların sayısı 1200 kişi idi ve 30 araçla gerçekleştirildi.

Geziye, dört ilden sığınmacı ve mülteci kadınlar katıldı. Kayseri, Kırşehir, Niğde ve Nevşehir’den gelen katılımcılarla gruplar halinde gezildi.

Kamu kurumları ve yerel idareler, misafir katılımcıların sağlık, güvenlik ve etkinlik mekanları konusunda destek sağladı. Geziye katılan bütün sığınmacı kadınların buluşma noktası Avanos Amfi Tiyatroda oldu. Yemek molası için gelen sığınmacı ve mülteci kadınlara Avanos Belediyesi tarafından ses sistemi kurularak küçük bir konser verildi. Sığınmacı ve mülteci kadınlar müzik eşliğinde oynayarak eğlendiler. Türkiye’nin dört bir yanından gelen sığınmacı mülteci kadınlar Kapadokya’nın o güzel mekanlarını gezerek Avanos’un havasını soludular ve memnun olarak ilçemizden ayrıldılar.