Bölgede Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından turizm yatırım alanı olarak belirlenen 1 milyon 250 bin metrekarelik alanda ilk konaklama tesisinin inşaat çalışmaları Temmuz ayında başlayacak.

 

 Mustafapaşa Belediye Başkanı Levent Ak yaptığı açıklamada, Nevşehir’in kent merkezi başta olmak üzere  ilçe,belde ve köyleri ile birlikte yaklaşık 27 bin yatağa sahip konaklama tesislerine sahip olduğunu belirterek,sadece Mustafapaşa beldesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından belirlenen turizm yatırım alanında 10 bin yataklı tesisin yer almasının bölgesel potansiyellik açısından önemli bir güç oluşturacağını belirtti.

4 yıl içerisinde öngörülen 10 bin yatak kapasitesinin bölgedeki yatak ihtiyacının karşılanması anlamında dinamik bir yapı ortaya koyacağına inandığını ifade eden Ak , “Kapadokya bölgesinin en önemli açık hava müzelerinden birine sahip olmamız,yatırımcının oldukça önemsediği bir durum.Diğer yanda bölgenin  1982 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından turizm yatırım alanı  ilan edilmesi ve koruma amaçlı imar planının da yapılmış olması da yatırımcı açısından önem taşıyor.Diğer yanda imarlı bölgede turizm alanı içerisinde şifalı termal sıcak suyun olması potansiyel açısından oldukça farklı bir güç de oluşturuyor.Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bölgenin 5. Bölge teşvikinden yararlanabilecek bir potansiyel oluşturması,yatırımcının bu bölgeyi tercih etmesinde itici bir nokta oluşturuyor. “dedi.

 

Mustafapaşa Belediye Başkanı Levent Ak, Doğa,Kültür ve Tarih üçleminin bir arada bulunduğu ender coğrafya içerisindeki Mustafapaşa’nın çok iyi korunduğunu ifade ederek şunları söyledi; “36 kilise, 6 yeraltı şehri, Nevşehir Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nca tescili yapılmış 140, henüz tescili yapılmamış 250 olmak üzere toplam 390 adet tarihi konağa sahibiz. Tescili yapılmış konaklardan başkanlığa seçildiğim günden bu yana, 36 adet konağın restorasyon projesini Anıtlar Kurumu’ndan onaylattık. Bunlardan 20’sinin restorasyon çalışmalarını tamamladık. Kalan 16 konağın ki ise devam ediyor. Yine yaptığımız çalışmalarla mülkiyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ait olan tarihi kiliselerin tahsisini belediyeye kazandırdık. Restorasyonlarına başladığımız Aios Nicholas kilisesinin restorasyonu Tamamlanarak Türk turizminde Mustafapaşa, Kapadokya’nın en büyük açık hava müzesi haline gelmekle birlikte Kapadokya turizmini değiştirecek alternatifli parkurun üzerinde yamaç paraşütü yaptıktan sonra parkur üzerinde Gomeda vadisine bağlanarak Gomede vadisindeki güzellikleri güvercinlikleri, kiliseleri ve doğal güzellikleri görme imkanı bulabiliyor. yaklaşık 4 parkurdan oluşuyor ve her parkurda farklı bir heyecan ve farklı Kapadokya’nın güzelliklerini de görme imkanı buluyor. Toplamda 24 km olan parkurda bisiklet, atlı, tracking ve yamaç paraşütünü de burada bulma imkânı bulacak. Ve bu parkurlarda aynı zamanda harita üzerinde hangi alanın bisiklet hangi alanın atlı hangi alanın tracking olarak yürüyebileceği zaten harita üzerinde gösteriliyor. Kapadokya’ya kazandırdığımız en büyük yürüyüş parkuru Kapadokya turizmine çok şey kazandıracağı gibi Kapadokya‘nın turizminin can simidi Mustafapaşa olacak.”

 

Ak, bölgede yatırım yapmak isteyen yatırımcılarla da görüşmelerin sürdüğünü dile getirerek,bu yatırımların hayata geçirilmesiyle birlikte Kapadokya bölgesindeki turizm hareketliliğinin oldukça farklı bir yapıya ulaşacağını iifade etti.