Nevşehir'de Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Nevşehir üyeleri, Myanmar'ın Arakan bölgesinde yaşanan Müslüman katliamlarına tepki gösterdi.Gülbahçe Parkı'nda toplanan grup adına açıklama yapan MTTB Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Murat Ölmez, Suriye, Irak ve Filistin'in dünyanın gündemini meşgul ettiği gibi Arakan'ın da dünyanın vicdanını sızlatması gerektiğini söyledi.

Arakan'da insanların diri diri yakıldığı, Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin bu konuda üzerine düşeni yapması gerektiğini ifade eden Ölmez, "Bugün 'insanım' diyen her kişinin Arakan için yüreği sızlamalıdır. 'Müslümanın bir tek kılına halel gelmesin, ezilen bir tek insan kalmasın ve hatta incitilen bir hayvan dahi olsa imanımız, inancımız buna razı olmaz' deyip gayrete gelerek kolları sıvamalıyız" dedi.

MTTB'liler olarak bu katliam karşısında yüreklerinin sızladığını ve bir heyet oluşturarak Arakan'daki katliamı dünya kamuoyuna duyurmak için oraya gideceklerini kaydeden Ölmez, zulüm gören Müslümanların yanında mücadele edeceklerini sözlerine ekledi.