Geçtiğimiz günlerde yarı yıl tatili dolayısıyla öğrenci ve öğretmenlerin umre yolculuğunun baş aktörü olan Rüzgar Mehmet lakaplı Usta şoför Rüzgar Mehmet’i 30 yıla yakın sürece ne yollar, ne yollar emekli edemedi.

İlimizin tanınmış isimleri arasında bulunan Rüzgar Mehmet 2007 Yılında da yılın şoförü ödülünü o dönemin Valisi Vali Mehmet Asım Hacımustafaoğlu’nun elinden almıştı.

TEMSA tarafından 2007 yılında yılın kaptanı seçilen otobüs şoförü ‘Rüzgar Mehmet’ lakaplı Mehmet Devşiren’e Nevşehir Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu plaket verdi.

Otomobil, otobüs ve iş makineleri üreticisi ve distribütörü TEMSA’nın, ‘Yılın Kaptan Şoförü’ sosyal sorumluluk projesinde, 2007 yılın ‘Kaptan Şoförü’ ödülüne layık gördüğü Nevşehirliler Turizm’den Mehmet Devşiren, Vali Hacımustafaoğlu’nu ziyaret etti. Nevşehir’de ve meslektaşları arasında ‘Rüzgar Mehmet’ ismiyle tanınan Devrişen’i makamında kabul eden Vali Hacımustafaoğlu, bugüne kadar hiç ceza puanı olmaması, trafik kazasına karışmaması ve örnek bir kaptan şoför olması nedeniyle Devşiren’e teşekkür plaketi verdi.

Yılın Kaptanı seçildiğinden beri birçok kurumdan çeşitli ödüller ile teşekkür plaketleri alan evli 2 çocuk babası, 22 yıllık otobüs şoförü olan Devrişen, bundan sonraki meslek hayatında da örnek bir kaptan şoför olmaya devam edeceğini söyledi.

TEMSA’nın kaptan şoförler arasında anket yaparak ‘Yılın Kaptan Şoförü’nü seçtiğini anımsatan Devşiren, ‘Yılın Kaptan Şoförü’ seçilmesini şöyle anlattı:

”Ankete ben de katılmıştım. Ankette bir meslek anınızı anlatın diyordu. Ben de Konya yolunda bir kazanın üzerine gelmiştim. Kazada bir kişinin iki bacağı da kırılmıştı. Kravatımı ve muavinimin kravatını kazazedenin kırılan bacaklarına bağlamış, otobüsteki battaniyeyi de sedye yapıp, onu hastaneye yetiştirmiştim. Ayrıca hiç ceza puanım yok, kazaya da karışmadım. Bu nedenlerle TEMSA ‘Yılın Kaptan Şoförü’ olarak beni seçti.”

Haber:Ali Çamur