NEHÜ EN YOKSUL 30. ÜNİVERSİTE OLDU

 

AK Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk’ün bir sosyal medya platformu aracılığıyla Nevşehir Üniversitesi’nin 2014 yılı bütçesini açıklaması’na Mustafa Uğur’dan tepki geldi.

 

Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, “2014 yılı bütçe görüşmelerinde birçok üniversite gibi Nevşehir Hacıbektaş Üniversitesi’nin de bütçesi belirlenmiştir, fakat AKP Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk bu kararın çok müspet bir karar, belirlenen bütçe rakamının da çok muhteşem bir rakam olduğu gösterircesine açıklama yapmıştır. Fakat bütün üniversitelerin 2014 yılı bütçeleri incelendiğinde Nevşehir Hacıbektaş Üniversitesi adeta yoksulluğa terkedilmiştir” dedi.

 

Nevşehir Hacıbektaş Üniversitesi’nin 2007 yılında faaliyete girmiş bir üniversite olduğunu, 2007 yılından bugüne kadar açılan tüm üniversitelerin 2014 bütçesini incelediklerini belirten Uğur; Necmettin Erbakan Üniversitesi, Gümüşhane Üniversitesi, Çankırı Karatekin Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi, Karabük Üniversitesi, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Bingöl Üniversitesi’nin de 2007’den sonra kurulduğunu fakat bütçelerinin Nevşehir Hacıbektaş Üniversitesi’nden fazla olduğunu belirtti.

 

Uğur açıklamasına şöyle devam etti; “Nevşehir siyasiler tarafından kaderine terkedilmiş bir il olmaya devam etmektedir. Öğrenci yurtlarından, üniversite bütçesine, sanayi teşviklerinden, tarım teşviklerine kadar her alanda yalnızlığı oynamaktadır. Nevşehir Hacıbektaş Üniversitesi Türkiye’nin bütçe bakımından en yoksul 30. üniversitesi olma özelliğine AKP tarafından kavuşmuştur. Üniversitemizin de AKP Milletvekilleri tarafından kaderine terk edildiğini görmek, üniversite adına alınan kararlarda milletvekillerinin siyasal hiçbir yaptırımı olmadığını görmek bizlere şaşırtmamış fakat üzmüştür.”