NEHÜ ‘Lider Tırmanış Türkiye Şampiyonası’ Finallerine Ev Sahipliği Yaptı
Türkiye Dağcılık Federasyonunun 2016 yılı faaliyet programında yer alan ‘Spor Tırmanış Minikler, Küçükler, Gençler, Büyükler Lider Türkiye Şampiyonası Finalleri – 1 Yarışması’ Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Yarışmada NEHÜ ve İlimizi temsil eden kulüplerden, NEHÜ Gençlik ve Spor Kulübü Sporcuları başarıya imza attı.
Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından NEHÜ Prof. Dr. Filiz Kılıç Yerleşkesi Spor Merkezi bünyesindeki Tırmanış Duvarında 09-10 Nisan 2016 tarihlerinde düzenlenen yarışmaya;  Ankara, Aksaray, Antalya, Bursa, Erzurum, Gaziantep, Isparta, İstanbul, İzmir, Nevşehir, Samsun ve Malatya’dan 124 sporcu ve 20 federasyon görevlisi katıldı.
Yarışmaya NEHÜ ve İlimizi temsilen Dağcılık İl Temsilcisi ve Antrenör Hasan Doğan ile Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi Bölümünden Okutman Kürşat Özcan nezaretinde katılan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü sporcuları; Göktürk Çiftçi, Mustafa Sacit Sümer, Ahmet Aykan Akandere, Aybala Elif Özcan, Ömer Yasin Ekmek, Fatih Doğan, Gülşah Selçuk, Şeyma Küçük ve İsmail Öztürk çeyrek final ve yarı final turlarını geçerek finale kaldı.
Zorlu final turları neticesinde sporcularımızın aldıkları dereceler şöyle;
Göktürk Çiftçi Minik Erkekler Türkiye 6.
Mustafa Sacit Sümer Minik Erkekler Türkiye 1.
Ahmet Aykan Akandere Minik Erkekler Türkiye 6.
Aybala Elif Özcan Minik Bayanlar Türkiye 8.
Ömer Yasin Ekmek Küçük Erkekler Türkiye 7
Fatih Doğan Küçük Erkekler Türkiye 5.
İsmail Öztürk Büyük Erkekler Türkiye 5.
Gülşah Selçuk Büyük Bayanlar Türkiye 5
Şeyma Küçük Büyük Bayanlar Türkiye 9.