Nevşehir-Acıgöl karayolu üzerine serilen mıcır asfalt araçların camlarını kırıyor. 

Nevşehir- Aksaray karayoluna serilen mıcır dolgu malzemesi sürücüleri canından bezdirdi. Hergün yüzlerce aracın geçtiği bahse konu yerde, küçük taşların zift üzerine dökülmesi yolda seyir halindeki araçlara tehlike saçmaya devam ediyor. 

Nevşehir'de Karayolları tarafından Nevşehir-Acıgöl karayolu üzerine dökülen mıcır kazalara davetiye çıkarıyor. Öyleki, Nevşehir- Aksaray yoluna serilen mıcır asfalt araçların camlarını kırıyor. Bu yolu kullanan sürücüler her gün ölümle burun burana geliyor.

Yazık çok yazıkk.

Ne Kırşehir Ne Aksaray Ne Niğde nede Kayseri komşu illerimizde böyle bir yol görmek mümkün değil. Aksaray il sınırları çıkışından Nevşehir'e dönüş yoluyla birlikte büyük bir köye girmiş gibi rezalet bir yol sizi karşılıyor... 

Yapılan asfalttan taşlar fırlıyor

Acıgöl yolu üzerinde sıçrayan taşlar, trafikteki araçların camlarına zarar veriyor. Bu durum camları kırılan sürücüleri çileden çıkardı.

Ne Nevşehir'e nede Kapadokya'ya hiç yakışmıyor...! 

Kapadokya'nın Nevşehir giriş kapısı olarak bilinen bu yol üzerine sıcak asfaltın döşenmediğini, döşenen yerlerde ise araç lastiklerinden taşların fırladığını bu nedenle bir çok aracın camları kırılarak maddi hasar geldiğini belirten araç sürücüleri, “Bu yolda yapılan asfalttan taşlar fırlıyor, arkadan gelen araçlar için bu taşlar adeta ölüme davetiye çıkartıyor. Öndeki araç lastiklerinden fırlayan taşlar yüzünden çok sayıda araçların camları kırıldı, bir çok defa da kazalara neden oluyor" diye sitem ediyorlar.

Hiç böyle yol olur mu?

En son bugün meydana gelen olayda araç camı kırılan Nevşehir Sanayi esnaflarından İş Adamı İlhan Kahraman; "Yaşanılan olay utanç verici. Hem Turizm bölgesinde hemde böyle bir çağda böyle bir yol tam anlamıyla rezalet. Aracımın camının kırılmasına mı yanayım, yoksa zaten yurt dışından ithal edilen bu camlara ödenen ücretin ülkemizden dışarı gidişene mi yanayım. Ekonomik savaşın devam ettiği bir süreçte bu konuya bir titzlikle davranımasını istiyoruz. Burdan hergün gerek turizm amaçlı Kapadokya bölgesini ziyaret için gelen konuklarımıza gerek sılai rahim için memleketlerine gelen hemşehrilerimize hemde Nevşehirli sanayici yatırımcı arkadaşlarımıza bu reva mı... Bir an önce gerekli çalışmaların yapılmasını istiyoruz" dedi.

Çok sayıda aracın camları kırıldı...

Yoldan geçen bir çok sürücü ise Bizim araçlarımız her saat bu güzergâhı kullanıyor. Ancak bu yol standartlara uygun yapılmamış. Yola Mıcır dökülmüş. Bu yüzden araçlar geçerken taşlar fırlayarak arabaların camlarını kırıyor ve araçlarımız zarar görüyor. Yetkililer ne zaman buraya görecek kaç camın kırılması ve kaç kazanın daha olması lazım" diye tepkilerini dile getirdiler.

Yetkililerden bu soruna biran önce çözüm getirilmesini isteyen sürücüler, "Mıcırların araç tekerleği tarafından fırlatılması sonucu karşı yönden gelen araçların camları kırılıyor. Bazen sıçrayan taşlar araçların kaportalarına zarar veriyor. İlk önce yoldaki mıcırların süpürme aracı ile temizlenmesini istiyoruz. Ayrıca bölge sakinleri olarak Avanos ve Ürgüp yoluna yapılan sıcak asfalttan Kapadokya'nın giriş kapısı Acıgöl yolunada mutlaka yapılmasını istiyoruz." şeklinde konuştu. 

Kış Gelmeden....

FİB Haber.Com aracılığıyla yetkililerden bir kez daha rica ediyoruz. Lütfen, bölge halkının sesine kulak verin. Çeşitli kaza ve maddi hasarlara sebep olan bu yola bir çözüm bulun.  

En kısa zamanda yetkililerimizin Nevşehir halkının sesine kulak verip çözüm bulacağını ümit ediyoruz. Söz Sizde