Nevşehir Milletvekilleri Ahmet Erdal Feralan, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider’in ısrarlı çalışmalarıyla, Adalet Bakanlığı tarafından 2013 yılı yatırım proğramına alınan Nevşehir Adalet Sarayı’nın   13 Milyon TL’lik bir harcama ile hizmete kazandırılması planlanıyor.

Nevşehir’de adalet hizmeti yürüten yöneticilerin fiziki  mekanların  çağın gereklerine uygun bir şekilde dizayn edilmesi  yönündeki taleplerinin ardından Nevşehir Belediyesi, 20 Temmuz Mahallesi’nde toplam 7 bin 292 metrekarelik bir alanı ,Adalet Bakanlığına , Adalet Sarayı yapmak amacıyla bir süre önce hibe etmişti.

Adli yöndeki hizmetlerde etkin hizmetlerin yürütülmesinde de önemli bir yatırım olarak da değerlendirilen Nevşehir Adalet Sarayı’nın bir an önce yapımı için Nevşehir Milletvekilleri Ahmet Erdal Feralan, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider , Adalet Bakanlığı nezninde bir dizi girişimlerde bulunmuşlardı.

Sürdürülen ısrarlı çalışmalar sonrasında Adalet Bakanlığı Nevşehir Adalet Sarayı’nın yapımını 2013 yılı yatırım proğramına aldı.

Gazi Stadı’nın hemen karşısında yapılacak Adalet Sarayı’nın 2015 yılı içerisinde hizmete açılması hedefleniyor.