AK Parti Nevşehir Milletvekilelleri Erdal Feralan,Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider tarafından geçtiğimiz yıl müjdesi verilen Nevşehir ve Antalya arasında Türk Hava Yolları tarafından  tarifeli uçak seferleri başlatılacağı yönünde açıklamalaların sonrası Şimdi Nevşehir ve Kapadokya bölgesinde büyük heyecan başladı. Nevşehir Milletvekilleri  yaptıkları açıklamlalarında, Nisan 2014 ayı işaret edilerek zikredilmişti. Şimdi Nisan ayına girilmesi ile birlikte tüm gözler bu verilen sözün ne zaman gerçekleşeceğine çevrildi...

FİB Haber Merkezimiz tarafından edindiğimiz bilgilere göre ; Nevşehir Tuzköy Havaalanı Bölgesel havaalanı oluyor...Ve İstanbul sonrası Antalya seferlerinin de başlamasıyla birlikte Nevşehir,Niğde,Aksaray ve Kırşehir illerinin ortak kullanacağı bir Havaalanı olmasıyla büyük umut vaad eden Havaalanın ismininde Kapadokya Havaalanı olarak değiştirilmesine kesin gözle bakılıyor.

Kayserililer Uçmak İçin Nevşehir’e gelicekler. 

Kayserililer artık Nevşehir’e Antalya ya uçmak için gelicekler...
 

Öte yandan Nevşehir-Antalya seferlerinin bir başka büyük önem arz etmesinin sebebplerinden biriside Bu iller dışında Kayseri nin de Antalya uçuşları için Nevşehir Kapadokya Havaalanını tercih edecek olmasından kaynaklanıyor.Zira Antalya ya Kayseri den uçuş bulunmuyor.Bu haseple Kayserili vatandaşlarımızda Antalya için Nevşehir Kapadokya Havaalanını kullanacaklar.

Kayseri yol üzerinde ters yöne gidiyorsunuz levhaları asılacak...!

Tüm bu gelişmeler Nevşehirlileri ve Nevşehirle birlikte Kırşehir,Niğde,Aksaraylılarıda ilgilendiriyor.Ve heyecanlı bekleyiş sürüyor...

İşte konu hakkında Nevşehir Milletvekili Gizligider'in daha önce yapmış olduğu yazılı açıklamayı sizlerle paylaşıyoruz:

Türkiye'ye gelen turistlerin en çok ziyaret ettikleri iller arasında yer alan Antalya ve Nevşehir arasında tarifeli uçak seferlerinin başlatılması için uzun süredir yoğun çaba gösterdiklerini belirtti.

Yapılan girişimler neticesinde, Nevşehir-Antalya arasında THY tarafından gelecek yıl nisan ayından itibaren tarifeli uçak seferleri başlatılacağını ifade eden Gizligider, şunları kaydetti:

"İlimizdeki Kapadokya Tuzköy Havalimanının kullanılabilirliğini artırmak ve bölge turizminin canlanması, ulaşımın daha kolay yapılabilmesi için Antalya-Nevşehir arasında uçak seferlerinin başlayacak olmasıdır. Türk Hava Yolları, 2014 yılı Nisan ayından itibaren salı ve cuma günleri hariç haftada 5 gün boyunca karşılıklı seferlere başlayacaktır. Uzun zamandır süren çalışmalarımız meyvelerini verdi. Antalya-Nevşehir uçak seferlerinin başlamasıyla Kapadokya bölgesinde turizm daha da canlanacak." müjdesini vermişti.