Nevşehir Barosu'ndan Kadın Avukatlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadınlara, şiddet ve tacize karşı tepkilerini dile getirerek ellerini boyadıkları mor renkli boyalarla branda üzerine iz bıraktılar.

Nevşehir Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kurulu adına Nevşehir Barosu'ndan Av. Sema Yurtbilir Yavuz, "2016 yılında kadının yaşam hakkının, kişi güvenliğinin ve sosyal haklarının tam olarak sağlanamadığı bir ortamda, 159 yıl önce başlattıkları eşitlik mücadelesinde, hakları uğruna can veren kadınları anıyor ve tüm dünya kadınları ile birlikte dayanışma ruhunu paylaşıyoruz. 

Güç veriyor
Dayanışmamız, çabamıza güç veriyor. İsyanımız ise günden güne büyüyor. Çünkü kadınlar ve toplumsal cinsiyet eşitliği için egemen cinsiyetin dışında yok sayılan tüm cinsiyet kimlikleri, yaşamın her alanında şiddet görmeye devam ediyor ve eşit bireyler oldukları kabul edilmiyor" dedi.

Açıklamanın ardından kadın avukatlar ellerindeki mor renk boyaları sembolik branda üzerine yapıştırdılar.

Düzenlenen etkinliğe Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, 
Cumhuriyet Başsavcısı Adnan Tosun , Adli Yargı Ad.Kom.Bşk. Sabahattin Sarıdoğan
Nevşehir İl Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, Nevşehir Barosu Başkanı Av. Necmi Öncül, Hakimler, Savcılar, avukatlar katıldı.