Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, ‘Kentlilik bilinci, liderlik, çevre ve yerel yönetim anlayışı’ konulu eğitim amaçlı konferansına 2000 Evler Anadolu Lisesi’nde devam ettirdi.

 

2000 Evler Anadolu Lisesi’ne gelişte,okul müdürü Faruk Çamcı ve okul idarecileri tarafından karşılanan Ünver,bir süre Çamcı’dan okuldaki eğitim çalışmalarına ilişkin bilgiler aldı.

 

Daha sonra toplantı salonunda öğrencilere seslenen Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver,  toplumun her alanda ileri düzeye ulaşması için bilginin en temel güç olarak ele alındığını dile getirerek,bunun da ancak öğrencilere her türlü alt yapısı ile iyileştirilmiş bir eğitimden geçtiğini belirtti. Halen bu yönde farklı algılanış nedenine dayalı olarak bir dizi yanlışlıklar yapıldığını ifade eden Ünver, “Halen toplumumuzda bir dizi yanlış değerler var. Çocuklarımızı gerek aile ve gerekse eğiticiler olarak ilk yaşlardan itibaren yetiştirmeye çalışırken neden dişini fırçalaması gerektiğini öğretmeden ‘Yatmadan önce dişini fırçala” komutu ile çocuğa bir şeyler kazandırmaya çalışıyoruz.Halbuki bunu sağlıklı dişlere sahip olunması için dişin mutlak surette fırçalanması gerçeğini ifade ederek sonuç ilişkisi ile ortaya koyabilsek inanın  bunu başarabiliriz.Her insan yıkanır,ama yıkanmak için yıkanmayı temel bir değer olarak alıyoruz,halbuki kişinin temizlenmesi için mutlaka yıkanması gerektiği gerçeğini daha ilk yaşlardan itibaren çocuklarımıza kazandırabiliriz.Bu nedenlere dayalı olarak toplumda farkındalık kültürünün oluşturulması için mutlaka ve mutlaka ,  nedeni çocuklara izah etmemiz gerekiyor.”dedi.

 

Eğitim alanında yapılan bir diğer yanılgının İngilizce eğitimi noktasında ortaya çıktığını aktaran Ünver, “İngiltere’de yaşayan bir İngiliz günlük yaşamda sadece 600 kelime ile konuşabiliyor,ama bizler günlük hayatımızın içerisine girmiş toplam 1462 kelime ile halen 13 yıllık bir eğitim ile de birlikte bu dili konuşamıyoruz.Ancak son yıllarda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından  İngilizce eğitimine ilişkin olarak eğitim sisteminde bir dizi değişimlere ilişkin çalışmalar yapılıyor.Bu da bu alanda sevindirici bir gelişme elbette. İş sadece bu dili öğrenme noktasında bitmiyor.Bugün için İngiltere’de William Shakespeare’i bilmeyen kişileri  bırakın Edebiyatçı, Makine Mühendisi bile yapmıyorlar.Ama benim ülkemde Hacıbektaş Veli’yi,Mevlana ve Yunus Emre’yi bilmeyenler bile Edebiyatçı olabiliyor. Hangi noktada konuya bakarsanız bakın,mutlaka toplum olarak bilgiye büyük bir ihtiyacımız var ve bunu da ancak ve ancak okuyarak elde edebiliriz.Ama bu kuru kuruya okuma değil,bilerek araştırmalar yaparak gerçekleştirilecek bir eğitim ile sağlanabilir.”

 

Ünver,öğrencilerden başkalarının bilgileri ile kendilerini hükmederek geleceklerini belirlemelerine ise  asla izin vermemeleri gerektiğini dile getirerek,öğrencilerin kendilerine öz güvenlerinin gelişmesi gerektiğinin altını çizdi.

 

Konferans sonunda 2000 Evler Anadolu Lisesi Müdürü Faruk Çamcı, Belediye Başkanı Ünver’e teşekkür ederek içinde peribacası fotoğraf bulunan  şilt takdim etti.