Nevşehir İl Müftülüğü tarafından organize edilen ve Ramazan Ayı nedeniyle tüm camilerde devam eden mukabele programına, vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor…
Mukabele geleneği, Kur’an ayı olarak bilinen Ramazan ayının vazgeçilmezleri arasında yer almaya devam ediyor. Nevşehir’deki tüm camilerde sabah veya öğle namazı sonrası devam eden mukabele programı, cemaatin yoğun ilgisinin yanında takdirini de kazanıyor.
Merkez Zihni Paşa Camiinde sabah namazı öncesi düzenlenen ve İmam-Hatip Mustafa Benli ve Müezzin-Kayyım Salih Zengin tarafından okunan mukabele programını dinlemek ve sürmek için sabah ezanlarının başlaması ile birlikte cami cemaati camiye koşuyor…
Bir önceki yıla göre mukabeleye katılanların sayısında artış olduğuna dikkat çeken Zihni Paşa Camii görevlileri Benli ve Zengin, sünnet olan mukabelenin, Ramazan ayında cemaatin huzurunda Kur’an okumaları anlamına geldiğini aktardı.
Görevliler, Kur’an-ı Kerim Ramazan ayında inmeye başlamış ve Peygamberimiz ile Cebrail Aleyhi selamın karşılıklı birbirlerine okumaları ile mukabele geleneği başlamış. Daha sonra silsile yoluyla bu sünnet günümüze kadar devam edip gelmiştir. Bizler de bu camimizde bu sünneti işlemeye ve bizden sonraki nesile aktarmaya devam ediyoruz dediler.
Görevli Mustafa Benli; “Cemaatimiz önceki gün akşam namazı sonrası, kutsal emanetlerden olan Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)’in Sakal-ı Şerif’ini görmek camimize akın etti. Teravih namazı sonrası her yaştan kadın ve erkek cemaatimizin yoğun ilgi gösterdiği ziyarette izdiham yaşanmaması için cemaatimizin yoğun isteği ve talebi üzerine sabah namazı sonrası da Sakal-ı Şerif’i tekrar ziyarete açtık” diye konuştu.
Salavatlarla yapılan ziyarette duygulu anlar yaşayan bazı cemaatler, gözyaşlarını tutamadı.
Ziyaret sonrası program sona erdi.