Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 2018 yılı Doğaya Kanatlı Yaban Hayvanı Salımı Programı kapsamında ilimiz Nevşehir'de salınmak üzere verilen 1500 adet Kınalı Keklik doğaya bırakılmıştır.
Keklik salımı programına Avanos Kaymakamı Murat Çağrı ERDİNÇ, Hacıbektaş Kaymakamı Yiğit Yaşar DEMİRER, Bakanlık Müşaviri Ahmet DURAN, Orman ve Su İşleri 8. Bölge Müdürü Mustafa Tuğrul ŞAHİN, Av Yaban Hayatı Şube Müdürü Musa ÇELİK, Orman Su İşleri Nevşehir Şube Müdürü Erol AKSOY, diğer kamu kurum ve kuruluşları müdürleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile vatandaşlar katılım sağlamıştır.
2013-2017 yılları arasında Nevşehir'in birçok mevkiine 11 Bin 450 adet kınalı keklik doğaya salınmıştır.
Sayın Bölge Müdürümüz Mustafa Tuğrul ŞAHİN; “Doğaya keklik yerleştirilmesi ile tabiatın desteklenmesi, ekosistemin iyileştirilmesi ve bazı tarım zararlıları ile mücadele amaçlanmaktadır. Keklikler doğal hayatımızın vazgeçilmez bir üyesi ve sahip çıkılması gereken değerlerdir. Bu yüzdendir ki, korumak, sahip çıkmak ve kaybedilmiş değerleri kazanmak için bizlere çok önemli görevler düşmektedir. Özellikle avcılarımızın buna çok dikkat etmeleri gerekiyor.” İfadelerini kullanmıştır.