NEVŞEHİR(MHA) Ahilik kültürünün tanıtılması, esnaf ve sanatkarlar ile bunların mesleki kuruluşlarında yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla her yıl kutlanan Ahilik Haftası bu yıl 23-28 Eylül 2013 tarihleri arasında kutlanacak.

Hafta dolayısıyla 23 Eylül Pazartesi günü kutlama komitesi tarafından Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan ve Belediye Başkanı Hasan Ünver'i ziyaret edecek.

24 Eylül Salı günü Hükümet Konağı önünde gerçekleştirilecek olan kutlama etkinliğinde ise il'in ahisine plaket verilecek ve Ahilik kültürü ile ilgili konuşmalar yapılacak.

25 Eylül Çarşamba günü ise Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanlığı binası önünde esnaflara ve vatandaşlara Ahi Pilavı dağıtılacak. Ardından ise Kaybolmaya Yüz Turmuş Meslekler konulu fotoğraf sergisi Hükümet Konağı girişinde açılacak.

26 Eylül Perşembe günü ise Mesleki Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan Ahilik Kültürü konulu konferansın ardından Mesleki Eğitim Merkezinden mezun olan öğrencilere diplomaları verilecek.

Ahilik Haftası kutlamaları 27 Eylül Cuma günü Kurşunlu Camii de şehitler ve ebediyete intikal eden esnaf ve sanatkarlar için mevlidi şerif okutulması ile son bulacak.