Nevşehir'in Derinkuyu ilçesinde yaşayan ve Şırnak Silopi'de görev yapan Uzman Çavuş Rıdvan Serdar Ertaş (24) ile  İrem Bilgiç, birbirleri arasında daha öncesinde verdikleri söz sonrası, bugün de aileler arasında "Söz kesim töreni" yapılması kararı alındı.

15 Temmuz Darbe girişimi nedeniyle,  Yurt genelinde OHAL ilan edilmesinin ardından Askeriyede tüm izinlerin iptaliyle Nevşehirli gençlerin Söz kesim töreni damatsız yapılmak zorunda kaldı.

Söz tarihi olarak damat adayı Ertaş'ın izin günü olan 22 Temmuz'u belirleyen çift, kısa bir süre önce söz hazırlıklarını tamamlayıp yakın eş dost ve akrabalarına haber verdiler.

DARBE GİRİŞİMİNDEN SONRA İZİNLER İPTAL EDİLDİ

Birliğinden İzin alarak Nevşehir'in Derinkuyu ilçesine hareket etmeye hazırlanan Nevşehirli damat adayı Uzman Çavuş Rıdvan Serdar Ertaş, FETOCU darbe girişiminin ardından OHAL edilince izinler iptal edilerek göreve çağrıldı. Bunun üzerine çiftin aileleri damat olmadan söz kesilmesine yapmaya karar verdi.

Hesapta Şırnak Silopi'de görev yapan Uzman Çavuş Rıdvan Serdar Ertaş'ın izin alacağı gün olarak belirlenen 22 Temmuz Cuma akşamı söz kesilecekti. Fakat 15 Temmuz Darbe girişimiyle ilan edilen OHAL durumu sebebiyle tüm izinlerin iptali ile Söz töreni Damatsız yapıldı.

ÖNCE VATAN!!!

FİB Haber Merkezi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Çapacı, Şırnak ili Silopi ilçesinde görev yapan Uzman Çavuş Rıdvan Serdar Ertaş ile telefonla görüştü. Nevşehirli yiğidimiz www.fibhaber.com vasıtasıyla "Önce Vatan" diyerek başladığı konuşmasına, "Buradan sizlerin aracılığı ile Sözlüm İrem'e , Ailesine Anneme babama ve Akrabalarıma selam ve sevgilerimi gönderiyorum. Bizler burada Tek bayrak Tek Vatan Tek Millet ve Tek devlet için Yurdumuzun birliği bütünlüğü ve beraberliği için tüm arkadaşlarımla beraber Nöbetteyiz. Allah kısmet ederse üzerimizdeki karabulutların tamamen kalkmasının ardından memleketime gelerek Sözlümle bu hayırlı işimizi kutlayıp, inşallah büyüklerimizin ellerinden öpeceğim. Beni hiç merak etmeyin ben çok iyiyim. Siz rahat olun, Sözlüm İrem'i önce Allaha sonra sizlere emanet ediyorum" dedi.

Nevşehirli yiğidimizin annesi Gülay Ertaş, Dayısı Hazım Günay ve Kuzeni Gizem Günay FİB Haber Merkezimizi ziyaret ederek Gelin kızları İrem'den askerde vatan nöbeti tutan sözlüsü Rıdvan Serdar Ertaş'a hem selamlarını ilettiler hemde "Bizler Meydanlarda Nöbetteyiz sende Askerde Nöbetine Devam" deyip sevgi ve dualarını ilettiler.

Nevşehirli Askerimiz Rıdvan Serdar Ertaş'ın özel isteği üzerine bu resmi sizlerle paylaşıyoruz.