2011 yılında Nevşehir merkez ve ilçelerinde faaliyet gösteren engelli bakım merkezlerine yönelik başlatılan soruşturma kapsamında Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri geçen çarşamba günü operasyon başlattı.

 

Nevşehir başta olmak üzere Manisa, İzmir, Eskişehir, Ankara ve Mersin’de eş zamanlı operasyonlarla toplam 107 şüpheli yakalandı. Aralarında kamu personelleri ve bürokratların da bulunduğu şüpheliler, ’suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yaralanmaya ve ölüme sebebiyet verme, rüşvet verme, resmi belgede sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık, 213 Sayılı Kanuna Muhalefet, fatura sahteciliği, rüşvet, gümrük kaçakçılığı yaparak devleti 10.2 milyon lira zarara uğratmak’la suçlanıyor.

 

Nevşehir’e getirildikten sonra yapılan sağlık kontrollerinin ardından Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından sorgulanan 107 şüpheliden 96’sı ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. T.P., N.S., C.E., M.Y., E.O., M.A., G.Y., T.Y., F.K., A.K. ve G.A.G. adlı 11 şüpheli ise adliyeye sevk edildi.