Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, Fetullahçı Terör Örgütü'ne ait olan Nevşehir Lara Eğitim Kurumları'nın Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi'ne dönüşmesi için girişimlere başladı.
 
Nevşehir'e Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi kazandırılması için yedi yıldır mücadele veren Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, FETÖ operasyonları kapsamında kapısına kilit vurularak Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilen Özel Lara İlkokulu ve Ortaokulu'nun Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi olarak Nevşehir'e kazandırılması tekrar girişimlere başladı.
 
Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü'ne resmi bir yazı yazarak Milli Eğitim Müdürü Murat Demir'in de Nevşehir'e bu güzel hizmetin kazandırılması için desteğini beklediğini açıklayan Mustafa Uğur, "Hemşehrilerimizin müziğe, sanata ve spora ilgisi ve yeteneği olan çocukları yıllardır bu alanlarda lise eğitimi görmek için gurbete gitmektedir. Biz yetenekli olan çocuklarımızın ailelerinin yanında eğitim görmelerini istemekle beraber, Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi'nin Nevşehir'in de sosyal yapısına önemli katkılar sağlayacağını umut ediyoruz. Bu noktada başta Milli Eğitim Müdürümüz olmak üzere, siyasi parti iş başkanlarımız ve milletvekillerimizden de destek vermelerini bekliyoruz" şeklinde konuştu.
 
Nevşehir'e Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi'nin kazandırılması, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ile Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi Bölümü'ne öğrenci yetiştirme noktasında da Nevşehir'in büyük bir kazanımı olmaya şimdiden aday gözüküyor.