Nevşehir’de FETÖ/PDY soruşturmaları bütün hızıyla sürüyor. Soruşturmalar çerçevesinde Nevşehir’de TKDK teşviki kapsamında yapılan iki milyonluk tesis için tehlike çanları çalmaya başladı.

Edinilen bilgiye göre Nevşehir’in Avanos ilçesine bağlı Mahmat ve Göynük yerleşim merkezlerinde yapılan, her ikisi de 1.8 Milyon TL harcanarak inşa edilen iki ayrı mandıra tesisi henüz % 65’lik teşvik için onay alamadı.

Tesislerin tamamlanmasına karşın yapılan tüm başvurulara rağmen her iki tesisinde TKDK’dan % 65 oranındaki teşviklerini alabilmesi için ruhsat verilmedi.  
Zira yatırımların FETÖ soruşturmalarına muhatap olduğu belirtilirken bu soruşturmanın tamamlanmasıyla birlikte söz konusu işlemin yapılabileceği yatırımcılara bildirildi.

Bu ay sonuna kadar her iki yatırımın ruhsat alamaması durumunda ya da soruşturmaların sonuçlandırılıp ay sonuna kadar tamamlanamaması durumunda Nevşehir 3.6 Milyon liralık yatırımdan olacak.

Söz konusu yatırımların hizmete girmesiyle bölgedeki hayvancılık sektörüne çok ciddi katkı sağlayacağı bildirilen her iki yatırımın akıbeti önümüzdeki günlerde belli olacak.