Nevşehir Işadamları Derneği (GESIAD) üye sayısını arttırarak çalışmalarına devam ediyor. Işadamları ve sanayicilerin iş hayatında yaşadıkları sorunların çözümü için çaba gösteren GESIAD'a ilgide giderek artıyor. Dernek binasında yapılan programda 35 yeni üyeye katılım belgesi verildi.

GESIAD Başkan Yardımcısı Kemal Pamukçu, işadamı ve sanayicilerin artık dünyayla entegre hale geldiklerini ve gelişen ekonomik olaylardan etkilendiklerini söyledi. Ülkemizin ve dünyanın ekonomik anlamda zor bir dönemden geçtiğini kaydeden Pamukçu, "Zor dönemden işadamlarımız ve sanayicilerimizde doğal olarak etkileniyor. Ancak ülkemizin özel sektörü, hükümeti, sivil toplum kuruluşları ile birlik ve beraberlik içerisinde olarak zorlukları aşacağına inanıyoruz. 2014 yılının ekonomik istikrarın sağlandığı, IrakSuriyeMısır, Iran’ın içerisinde bulunduğu siyasi sorunların son bulduğu bir yıl olarak geçmesini temenni ediyoruz. Ümidimiz bu süreçte ülkemiz ve ilimizin güçlü ekonomik yapısını koruyarak gereken tedbirlerle ilerlemesini devam ettirmesidir. Işadamları ve sanayicilerin önlerini görebilmesi, yatırıma yönelebilmesi için ekonomik ve siyasi istikrar şarttır." dedi.

IŞ DÜNYASI BORÇLARI DÖNDÜRMELI

Iş dünyasının 140 milyar dolar kısa, 260 milyar dolarda uzun vadeli borçları bulunduğunu kaydeden Pamukçu, "Bunların büyük kısmı yatırıma yönelik olarak alınan borçlardan oluşmaktadır. Dolayısıyla işadamı ve sanayicimiz üretimini satmak zorundadır. Dünya genelinde ekonomik sorunlar yaşanmakta, pazarlar daralmaktadır. Işadamları ve sanayicilerimizin iç pazarda yaptıkları satışlar kendilerini kurtaramayacak. Yeni dış pazarlara yönelinmelidir. Bu da dünyadaki ekonomik sıkıntılar yüzünden kolay olmamaktadır. Şu anda iyi durumda olanGüney Amerika pazarı bulunuyor. Afrika pazarı bile yoğun rekabete sahne olmaya başladı. Bu nedenle çevre ülkelerimizle olan sorunlarımızın çözümü, oralarla olan ihracat bağlantılarının bir an önce sağlanması için çok önemlidir." diye konuştu.

Program yeni üyelerle GESIAD yönetim kurulunun toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.