Nevşehir de gece saatlerinde  kar yağışı tipiye dönüşürken, kent merkezinde kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı.

Etkisini iyice hissettiren kar yağışı sonrasında Nevşehir beyaza bürünürken, okula giden öğrenciler ve işe giden vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Etkili olan kar yağışından hayvanlar da olumsuz etkilendi. Kar yağışı sonrasında ağaç dallarına gizlenen kuşlar için esnaf kaldırımlara yem bıraktı.

Aralıksız devam eden kar yağışı sonrasında belediye ekipleri de çalışmalara başladı. Cadde ve sokaklarda kar temizleme çalışmaları yapılırken, işlek caddelerde ise tuzlama çalışmaları gerçekleştirildi.Bazı Nevşehirli esnaflarımızda kendi dükkan önlerini temizliyerek Belediye karla mücadele çalışmalarına destek oluyor.

Nevşehir de  hava sıcaklığı gece eksi 11 dereceye düşünce , sabah birçok araç ise çalışmadı.

Bütün yurdu etkisi altına alan soğuk hava Nevşehir de etkisini sürdürüyor.

Nevşehir de hava sıcaklığı gece eksi 11 dereceye kadar düşünce, şehir imerkezinde hayat adeta durdu.
Soğuktan dolayı birçok araç sabah çalışmadı. Sürücüler, gece havaların çok soğuk olmasından dolayı araçlarının çalışmadığını söyledi.

Nevşehir İl ÖZel İDaresi ve Belediye ekipleri ise sabah yollarda tuzlama çalışması yaptı. Vatandaşların bir kısmı karın yağmasını istediklerini belirterek, “Nevşehir kış memleketi biz üşüyoruz ama karın yağmasını da istiyoruz” dedi.

Havanın soğuk olmasına aldırmayanlar ise sadece çocuklardı. Ellerine kızaklarını alan çocuklar yokuşlardan kayarak karın tadını çıkarıyor.

Kar yağışına en çok sevinen kesim ise çiftçilerimiz.Kar yağmur berekettir diyorlar...