Nevşehir’de Orman ve Su İşleri 8. Bölge Müdürlüğü Nevşehir Şube Müdürlüğü ekipleri bir havuzda mahsur kalan Anadolu Vaşağı’nı kurtardı.

Orman ve Su İşleri 8. Bölge Müdürlüğü Nevşehir Şube Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, müdürlük ile sivil toplum kuruluşlarının da katıldığı foto safari etkinliği düzenlendi. Teması Doğa resimleri olan söz konusu etkinlik GülşehirHacıbektaşve Avanos ilçesi sınırları içerisinde yer alan özel bölgelerde yapıldı. Etkinliğe katılanlar Eskiyaylacık köyü Ahmet Ören mevkiinde bulunan Özel Ağaçlandırma yapılan sahanın sulanması için yapılmış havuzda mahsur kalan bir yaban hayvanı görüldü. Yanına yaklaşıldığında söz konusu türün Anadolu Vaşağı olduğu tespit edildi. 

Anadolu Vaşağının söz konusu havuza içinde ölü bulunan tavşanın peşinden giderek düştüğü ve yaklaşık 1-2 saattir orada mahsur kaldığı tahmin ediliyor. Bulunduğu yerden çıkarılması için müdürlük çalışanları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri harekete geçerek çevrede bulunan tahta parçalarını birbirine monte ederek havuza uzattı. Bu şekilde vaşak mahsur kaldığı alandan çıkarılarak yaşam alanı olan ormanlık alana kavuşması sağlandı. 

Anadolu Vaşağı’nın yaşam alanı bulunduğuna ilişkin bugüne kadar yapılmış bir çalışma bulunmuyor.