İnternet üzerinden uyuşturucu satışına büyük önlem


 Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), internetüzerinden uyuşturucu madde kaçakçılığını önlemek amacıyla harekete geçti. Narkotik büroları bünyesinde 'internet devriyesi' kuruldu.

Sanal devriyeler Facebook gibi sosyal paylaşım sitelerini sıkı takibe aldı. EGM, her ilde en az bir internet devriyesi kurulmasını istedi. Narkotik dedektifleri sokaklardan sonra internet sitelerini de mercek altına alacak. Kaçakçıların internet üzerinden gençleri zehirlemesine izin verilmeyecek. Sanal devriyeler uyuşturucu konulu internet sitelerini 24 saat izleyecek.

İLK OPERASYON

İnternet devriyeleri ilk operasyonu Nevşehir'de düzenledi. Facebook'taki 'Nevşehir Gececiler' adlı grup narkotik devriyelerince takibe alındı. Grupta, uyuşturucu kullanımına özendirici duvar yazıları olduğu ve madde kullanımı hakkında bilgilendirme yapıldığı belirlendi. Takibe alınan zanlılara operasyon yapıldı.

Zanlıları IP adresi ele verdi

İnternet devriyesi, IP adresinden Nevşehir'deki zanlıların adresini tespit etti. Narkotik Büro ekiplerince düzenlenen operasyonda fırıncılık yapan M.Ç. ile 6 şüpheli gözaltına alındı. Zanlıların evlerinde yapılan aramada; 15 gram esrar, 10 kök Hint keneviri ile 20 extacy hap ele geçirildi. Emniyette sorgulanan 7 zanlı çıkarıldıkları savcılıkça tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

KAMİL ELİBOL
Bugün