Avanos'ta geçtiğimiz günlerde bir ilköğretim okulunun 6. sınıfında okuyan kız öğrenciyi okul yolunda kaçırmaya teşebbüs ve bazı öğrencileri de söz ve davranışlarıyla rahatsız eden zanlı, Avanos Emniyeti ve Jandarmasının ortak operasyonu sonucunda yakalanarak gözaltına alındı. 33 yaşındaki M. B. adındaki zanlı daha sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Nevşehir E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna gönderildi.

Avanos ilçesi yakınlarında 13 yaşındaki bir kızı taciz ettiği ileri sürülen kişi yakalandı.

İddiaya göre Avanos’ta yolda tek başına yürüyen 13 yaşındaki ortaokul öğrencisi gören M.D isimli 32 yaşındaki şahıs kıza öğretmen olduğunu söyleyerek otomobiline bindirdi

Küçük otomobile alan şahıs Ürgüp – Avanosarasındaki boş bir arazide kıza taciz etmeye başladı. Bu sırada çevrede bulunan işçiler arabadan çığlık sesi geldiğini duyunca, araca doğru ilerledi. Paniğe kapılan 32 yaşındaki M.D otomobili ile kaçarak uzaklaştı.

Olayın polis ve jandarma ekiplerine bildirilmesinin ardından yapılan teknik takipte otomobilin kiralık olduğu anlaşıldı. Soruşturmayı dahada derinleştiren ekipler M.D’nin sahte kimlik ile Isparta’nın Eğridir ilçesinde bulunduğunu saptadı. Eğridir’de yakalanan M.D Avanos ilçe emniyet müdürlüğünde ki sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarakcezaevine gönderildi.