Nevşehir in Acıgöl ilçesi,Nar ve Uçhisar kasabaları Nevşehir merkezinden duyulan patlama sesi, halk arasında büyük panik yaşanmasına neden oldu.
Nevşehir'in ilçelerinde, esrarengiz bir patlama sesi duyuldu. Nevşehir merkez ve merkeze bağlı belde ve köyleriyle Acıgöl ilçelerinde patlama sesini duyan vatandaşlar kendilerini sokağa atarken, büyük korku ve panik yaşadılar. Ne olduğunu anlayamadıklarını kaydeden vatandaşlar, bir anda büyük bir gürültü ve ardından da patlama sesi duyduklarını söyledi. Kendilerini ev ve işyerlerinden sokağa atan vatandaşlar, uzun süre yaşadıkları korkuyu ise üzerlerinden atamadı.Ev ve iş yerlerinin pencere ve camlarının açılarak sallandığı ifade edildi.

Öte yandan, esrarengiz patlama sesinin, Konya Ana Jet Üssü'nden kalkan ve deneme uçuşu yapan bir jetin ses hızını aşmaları nedeniyle meydana geldiği ileri sürüldü.

Konuya ilişkin Nevşehir Valimiz Sayın Mehmet Ceylan gerekli çalışmaları başlattıklarını vatandaşlarımızın endişeye girmelerine gerek olmadığını ve şuan itibarıyle gerekli araştırma çalışmalarının sürdüğünü ifade ettiler.

Konuya ilişkin çok sayıda vatandaşlarımızın özellikle şehir ve yurt dışında ki hemşerilerimizin merak etmelerine gerek duyulacak bir şey yok.Ortada olan tek gerçek şu ki Güçlü bir patlama sesi ve Sallantı yaşadık.

Deprem olma ihitmalide araştırılıyor...Gelişmeler birazdan sizlerle net bilgi olarak paylaşacağız...