NEVŞEHİR(MHA) Eğitimciler Birliği Sendikası Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Özdemir, ilimizde halen il milli eğitim müdürlüğünün vekaleten atanmış bir isim tarafından idare edilmesinin eksiklik olduğunu ve en kısa sürede bu eksikliğin giderilmesi gerektiğini dile getirdi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünde rutin işlerin yürüdüğünü ancak ilimiz eğitimine yönelik yatırımların planlanmasında ilimizde asaleten atanmış bir il müdürünün daha etkin bir çalışma ortaya koyabileceğini söyleyen Eğitim-Bir’sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Özdemir, yeni yıla ilimizin atanmış bir il müdürüyle girmesini beklediklerini ifade etti.

Özdemir, “Eğitim camiası oldukça geniş bir kitle. Ve ülkemizin eğitim konusunda çözmesi gereken sorunları var. Bu sorunların tüm eğitim camiasının el birliği ile yaparak çözülebileceğine inanıyorum. İlimize bir il milli eğitim müdürünün atanacağı bildiriliyor. Ama birkaç aydır henüz milli eğitim müdürlüğü makamına gelip oturan olmadı. Elbette ilimizde eğitim konusunda rutin işlerin yürütülmesi konusunda herhangi bir problemin olmadığı ortada. Ancak ilimizin eğitim konusunda geleceğinin planlanması ve ileriye yönelik eğitim yatırımlarının ele alınması konusunda il milli eğitim müdürlüğü makamının vekaleten değil de asaleten atanmış bir müdürle devam ettirilmesi gerekiyor. İlimize henüz bir il milli eğitim müdürünün atanmamış olmasını tabi ki bir eksiklik olarak görüyoruz. Ve en kısa zamanda bu eksikliğin giderilmesini tüm eğitim camiası gibi bizlerde bekliyoruz” dedi.