Nevşehir merkezli Manisa, İzmir, Eskişehir, Ankara ve Mersin'de düzenlenen operasyonda 11 kişi gözaltına alındı.

 

Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, 2011 yılında başlatılan bir operasyon kapsamında yürütülen teknik ve fiziki takibin ardından Nevşehir kent merkezi ile Manisa, İzmir, Eskişehir, Ankara ve Mersin'de bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.

 

6 ilde düzenlenen operasyonlarda, Nevşehir'deki bir engelli bakım merkezinin sahibi T.P, eski Nevşehir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü M.Y'nin de aralarında bulunduğu, N.S, C.E, E.O, M.A, G.Y, T.Y, F.K, A.K ve G.A.G, gözaltına alındı. Diğer illerde gözaltına alınan şüpheliler, Nevşehir Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

 

"Suç İşlemek amacıyla Örgüt Kurmak kapsamında, Yaralanmaya ve Ölüme Sebebiyet Verme, Rüşvet Verme, Resmi Belgede Sahtecilik, Nitelikli Dolandırıcılık, 213 Sayılı Kanuna Muhalefet, Fatura Sahteciliği ve Gümrük Kaçakçılığı" suçlamasıyla Nevşehir Adliyesi'ne sevk edilen zanlıların, oluşturdukları yapılanma sonucunda haksız kazanç elde ederek devleti 10 milyon 241 bin lira zarara uğrattıkları ileri sürüldü.