Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızca vatandaşlarımızın güvenli ürünleri kullanması, bu ürünleri tercih etmesi ve güvensiz ürünler konusunda farkındalığa sahip olması için ürün güvenliği bilincini artırmak amacıyla her yıl ekim ayının ikinci yarısında “Ürün Güvenliği Haftası” kutlama etkinlikleri yapılmaktadır.
Bu kapsamda,  Nevşehir Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü olarak ilimizde 13/10/2016 tarihinde Nevşehir Sanayi ve Ticaret Odası Konferans Solununda ilimiz kurum yöneticileri, sivil toplum kuruluşları ve sanayicilerimize yönelik olarak  “Ürün Güvenliği Haftası” kapsamında toplantı ve sunum gerçekleştirilmiştir. Toplantıda ürün güvenliği ile ilgili olarak katılan taraflara bilgi verilmiştir.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Nevşehir İl Müdürü Seyfullah DURAN, toplantıda yaptığı açılış konuşmasında “ Denetimlerimizde; güvenlik kriterlerini dikkate almadan merdiven altı olarak tabir edilen şekilde üretim yaparak, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini tehdit eden ve ayrıca haksız rekabet ortamı oluşturan firmalarla mücadele amacını taşımaktadır. Bu mücadele bir yandan vatandaşlarımızın sağlığını, can ve mal güvenliğini korumak, bir yandan adil bir piyasa ortamı yaratmak bir yandan da Türk Malı imajını korumak amacını gütmektedir. Bu nedenle ürün güvenliği ve PGD faaliyetleri doğrudan cezalandırmayı hedef almak yerine üreticilerimizi bilinçlendirerek güvenli bir piyasa oluşturmayı ve güvenli bir piyasa ortamında vatandaşlarımızı yüksek standartlı ürünlerle buluşturmayı hedeflemektedir.” dedi.

 İl Müdürümüz Sayın Seyfullah DURAN’ın konuşmalarının ardından, Nevşehir Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü Mühendis İrfan DOKUZLAR, "Ürün Güvenliği ve Denetimi" konulu sunumları gerçekleştirildi. Toplantı soru ve önerilerin ardından son buldu.
 
Ayrıca Bakanlığımız tarafından hazırlanan animasyonlar, ürün güvenliği konulu sunumlar ve kamu spotları, 11 Ekim 2016 tarihleri arasında İlimizde İlköğretim ve Ortaöğretim okullarında bulunan öğrencilerimize  sunum yapılarak kutlanmıştır.