FİB Haber İnternet Gazetesi olarak Nevşehir’de sokağın nabzını tutmaya devam ediyoruz. Nevşehir’in sesi ve sitesi olarak yine bir ilke imza atarak Nevşehir Konuşuyor! Köşemizle vatandaşlarımıza kulak vereceğiz. Nevşehir de Vatandaşlar, sorularımıza verdiği cevaplarda, bir çok konuyu dile getirdi.

 

 Vatandaş Konuşuyor FİB Haber yayınlıyor

Haber- Röportaj : İbrahim Uysal – Fikret Çapacı

 

FİB Haber İnternet Gazetesi olarak Nevşehirli vatandaşlara göre şehrin en önemli sorunları Hakkında bir çalışma başlattık. Yaptığımız röportajlar sonucunda Nevşehirliler birbirinden ilginç açıklamalar ve isteklerde bulundu. Vatandaşlar eğitimden, belediyeciliğe,sağlıktan ulaşıma, Ticaret Odasından Otopark sorununa kadar kadar bir çok konuda hem olumlu hem de olumsuz görüş beyan ederken, bunları sizler için derledik.

FİB Haber merkezi olarak İlk olarak başlattığımız bu çalışma için bu ilk bölümümüzde bir alıştırma turu yaptık.Nevşehirli Vatandaşlar büyük ilgi gösterdiler.İşte Nevşehir Konuşuyor köşemizden sizin için seçtiklerimiz...

 Nevşehir’de Vatandaş Ne Diyor?

Nevşehir Konuşuyor..!

Türker Türkmen (Gurbetçi)

Avrupa kenti olarak Nevşehir’i gösteren Başkana sadece 1 küçük noktada söylemim olacak. Kırmızı yanan Trafik lambalarının bu kadar uzun süreli yanması Yeşil ışığın ise bu kadar az yanmasını acaba nerede gördünüz. Buna bir çare bulunmalı. Avrupa kenti Nevşehir konusuna ise gönül istemez mi memleketinin gelişmesini büyümesini Avrupa standartlarına gelmesini ama bu konudaki söylemlere sadece gülüyorum.

 

Selma Akgöl (Ev Hanımı)

 

Mahallemiz toz toprak içinde penceremi açamıyorum. Cam silmekten bıktım artık biran önce mahallelerimize yeni yol istiyoruz.

 

Mustafa Yılmaz /Serbest

 

2000 evlerde oturuyorum. Toplu taşımada sabah ve akşam saatlerinde büyük sıkıntı yaşıyoruz.Biz hadi neyse de çoluk çocuk ve bayanlar büyük kepazelik yaşıyorlar.

 

Yusuf Şahin / Emekli

 

Nevşehir de inşaatlar fazlalaştı. Her yerde binalar yükselmeye başladı.  Bunla beraber artan ev ihtiyacına paralel herkes müteahhitlik yapıyor. 100 bin lira parası olan müteahitim diyerek ev yapıyor. Kimse kendi mesleğini icra etmiyor. Bunu kontrol eden kimse yok mu nedir böyle önüne gelen müteahhit oldu bu şehirde.

 

Zeki Erdoğan (Emekli)

 

Nevşehir belediyesinin eski tarihi evlerini yıkması çok kötü oldu.Oraya bakmaya içim dayanmıyor.

 

Mehmet Emin Şimşek (Öğrenci)

 

Trafik Nevşehir’in  en büyük sorunu. Ayrıca Sosyal hayat imkanları çok az. İnsanların dışarı çıkıp vakit geçirecekleri alanlar yok.

 

İsmet Kalkan (Emekli)

 

Nevşehirin trafiği yoğunlaşmaya başladı. Araba kullanmaya korkar hale geldik. Herkes ehliyet alıyor. Kaza yapmamak elde değil. Şehir içi Trafik denetimleri yetersiz.Ayrıca Belediyenin anlamsız ve inatla Trafik lambaları uygulamaları da buna eklenince Nevşehir içinde trafiğe çıkmak tam manasıyla kepazeliğe ve işkenceye dönüştü.

 

 

Ahmet Yetişir (Sanayici)

Bu güzel kente bir profesyonel takım şart. Nevşehir ileri gelenlerinin efsane gururumuz Nevşehirspor a sahip çıkmalarını bekliyoruz.

 

Mustafa Pilavcı (Ticaret)

 

Nevşehir tarihi çeşmeleri içler acısı durumda. Belediyenin çözüm getirmesini bekliyoruz.

 

Kemal …..  (Esnaf)

 

Genel anlamda şehrimizden memnunum ancak Nevşehir Belediyesinin yanlış uygulamaları bizi sıkıntıya sokuyor. Başkan Ünver öncesi sadece otopark sorunu vardı bunu çözmesini beklerken bunun yanında birde Trafik sorununu beraberinde getirdi.Acil çözüm bekleyen konular bunlar.

 

 

Ahmet Uluçam / Öğrenci

 

Nevşehirspor u istiyoruz.Herkes destek olmalı.

 

Nevşehirli Bir Esnaf (İsmini Vermek istemiyor)

 

Nevşehir Esnafları hiç düşünülmüyor. Nevşehir esnafları büyük sıkıntı içinde ve sağ olsun Nevşehir Belediye Başkanımız önce Kipa yatırımı getirdi şimdide galiba eski hastanenin orasını belediyeyi taşıyacak oldu olacak büyük bir AVM de orya yapsın iyice biteriz artık.

 

 Hasan Gözderesi(İstanbul da Gurbetçi)

Nevşehir ile İstanbul arasındaki birlik ve beraberliğin kuvvetli olması gerekir.Ama ne yazıkki bu eski dönemde olduğu gibi değil. Gurbetteki Nevşehirli hemşerilerimizi ve Nevşehir de yaşayan zenginlerimizi memleketlerine sahip çıkmaya davet ediyorum.Birde Nevşehirsporu İstanbuldan takip ediyorduk bunu bize çok gördüler Bu şehre Nevşehirspor şart.

Nevşehirli Bir Esnaf (İsmini Vermek istemiyor)

Nevşehir kalesi,Stadyum,Kentsel dönüşüm gibi tarihi ve önem arz eden bir çok konularda Nevşehir Belediyesi kendi kafasına göre iş yapıyor vatandaşla hiçbir koordine bilgi alışverişinde bulunmuyor. Yapılıyor yıkılıyor bozuluyor işte ondan sonra öğreniyoruz.Halkla ilişkiler konusunda Nevşehir Belediyemiz sınıfta kalmıştır.

 

Erkan Polat

Belediyecilik konusunda iyi durumdayız. Belediyemiz emek harcıyorlar .

 

 

Safinaz ……Ev Hanımı

Gayet güzel bir şehir. İnsanlarımız hoş görülü, cana yakın ve yardımsever. Belediyecilik konusunda alt yapı yol kaldırım ve su gibi konularda ne yazık ki yetersiz. Birçok mahallelerimizde park alanı var. Sağ olsun belediyemiz yaptı fakat bakımsızlıktan ve vatandaşımızın duyarsızlığı yüzünden bir çoğu büyük tahribat görmüş. Belediyecilik sadece yapmakla bitmiyor onları korumak bakımını yapması da lazım.Mesela bizim mahallede (Afat Evler) bulunan iki park var Allah aşkınıza gidinde bir bakın.Kayak kırılmış,sökülmüş ve atılmış parka çocuğumu götürdüm sevinerek gitti ağlayarak geldi.Nerede Belediye uyuyor mu …

 

Ahmet Doğan

 

Medaşın ilimizde  elektrik kesintileri bıktırdı.Medaş la bu iş yürümez biran önce Medaş tan kurtulmak istiyoruz.

 

 

Gül Peri Öztürk

 

 Çevre düzenlemesi konusunda iyiyiz. Nevşehirli olarak mutluyuz. Huzur dolu bir şehirde yaşıyoruz.

 

Salih Turgut

 

Nevşehir de birlik ve beraberlik yok.Durum böyle olunca da  Bunu da çok iyi kullananlar var.Nevşehirli olarak Kayseri yi örnek göstermek istiyorum.Adamlar her konuda tek yürekler.Bir Kayserili kadar olamadık.Yazıklar olsun.

 

Nazmi….

Belediye Başkanı Ünver e seslenme istiyorum.Yalçın Demir döneminde her Salı günü belediyede Halk günü toplantıları olurdu. Şimdi niye yok. Başkan Ünver vatandaştan çok kopuk.Kamuoyundaki dolaşan dedikodulara kim cevap verecek.

 

Mustafa Akbulut

 

Hastaneler konusunda ciddi sıkıntılarımız var. Özellikle Devlet Hastanesi’nin hizmetlerinden memnun değiliz. Vatandaşlara kaliteli hizmet verilmiyor. Ayrıca trafik ışıklarının olmaması bazı kavşaklarda sorunlar meydana getiriyor.

 

Hacı İbrahim Yılmaz (Emekli)

 

Öncelikle şunu söylemek istiyorum. Allah devletimize uzun ömür versin. Devletimizden Gayet memnunuz çok şükür aç değiliz açıkta değiliz. Benim şikayetçi olduğun ekmeklerin sokaklara atılması. Hemen hemen bütün duvarların başında atılmış ekmek parçaları var. Belediyelerimiz bu ekmeklerin çöpe gitmemesi için çalışmalar yapmalıdır. Gerekirse bu ekmekler toplatılmalıdır.

 

Şefika Mutlu ( Ev Hanımı )

 

Ben M.Akif Ersoy mahallesi Toki’de oturuyorum. Oturduğumuz mevki’de sorun çok tek tek saymak istemiyorum ama en önemlisi Sular sık sık kesiliyor.Bıktık artık.

 

Hasan (Öğrenci)

Sosyal alanlar, biz gençlerin vakit geçireceği yerler  istiyoruz…

 

 

Ayşegül Taşçı

Diğer şehirlerde görüyorum çokta hoşuma gidiyor.İlla bağımız bahçemiz bağ evimiz mi olmalı.Dar gelirli ve emekliler için Belediyenin Hobi bahçeleri kurmalarını istiyoruz.Hem piknik hem vakit geçirmek hemde yeşili korumak ve yetiştirmek ile bu bilinci kavrayabilmemiz için bence önemli.

 

Hikmet Selvi/Emekli Gurbetçi

Nevşehir çarşısında Logarlar temizlenmeli,acaip kötü kokuyor.Çevre ve insan sağlığı için çok önemli.Avrupada böyle bir şeyi göremessiniz.Nevşehir Avrupa kentimi sorusuna dürüstçe cevap vermek gerekirse Avrupada vasat bir köy olabilir ancak Nevşehir ki bir çok Avrupa köyü temizlik alt yapı gibi konularda daha da gelişmiş durumda.Birde yaya kaldırım işaretleri düzgün değil.

 

Nevşehir kalesi çevresindeki evlerin yıkılması şehrin kimliğinin yok olmasına neden oldu sanki savaştan çıkmış bombalanmış bir şehir görüntüsünde. Biran önce temizlenerek,Eski şekline uygun restore edilmesini bekliyorum.

 

Şevket Gösterişli Emekli

 

Bahçelievler mahallesi Kipa dolayında temizlik yetersiz.

 

Muhammet Metin /Esnaf

Nevşehir’in merkezinde Yol ve İmar konusunda ciddi sorunlar var.

 

Mustafa Bey Esnaf

Trafik ve Oto park sorunumuz ciddi boyutta

 

Müjdat Yücel /esnaf

Kültürel yozlaşma var şehrimizde ne yazık ki birde Trafik sorunu

 

Şükrü …

Sularımız sık sık haber verilmeden kesiliyor…

 

Hasan Özcan emekli

Dükkan kiraları çok yüksek

 

Uğur Yorulmaz /Esnaf

Alt yapı-yol-su ve dükkan kiraları çok fazla

 

Savaş Yorulmaz Esnaf

Yıkılan hastane yerine ne yapılacağını merak ediyorum.Buraya yapılacak projede Nevşehir esnafı mutlaka düşünülmeli birde dükkan kiraları çok yüksek

 

Ömer Erdoğan

 

Yol ve alt yapı sorunumuz var.

Yurdagül Duyar/Ev hanımı

Hizmet var ama yeterli değil.

Kışın yağmur yağınca buralar (Nevşehir Merkez- Sahil Yolu-Eski Kayseri Caddesi) hep su ile doluyor, karşıya bile geçmek için ancak bota binmek gerekiyor.

Heryer beton su gitmiyor, toprak suyu ememiyor.

Sadece kaldırım yapmakla çalışmak, yönetmek olmaz.

   

"Sadece karı koca yaşıyoruz aylık 35 lira su faturası geliyor, hamam mı işletiyoruz anlamadım su çok pahalı"

 

Çözüm için Artık yeter Yeni Başkan Bekliyoruz.

 

“Yinede Nevşehir dünyanın en güzel yeri, burada yaşamak güzel".

 Nevşehir Konuşuyor…!

NOT:

Bende konuşmak istiyorum diyorsanız bize ulaşın 0.384.212.9.444 ve ya resminizi ve mesajınızı ulaştırın [email protected]

 
Sözün Özü:

Kendileriyle görüştüğümüz Nevşehirli vatandaşlar FİB Haber merkezine çok önemli açıklamlarda bulundular.İsimleri bizde gizli kalmak kaydıyla yapılan bu açıklamaları şimdilik arşivliyoruz.Öte yandan özellikle Nevşehirli esnaflarımızın yorum yapmaktan çekindiklerini gördük. Bu konuda ise düşüncelerini paylaşmama nedenlerini ise bizimle uğraşırlar biz ekmeğimizde işimizde gücümüzdeyimalum sebepler diyerek yorumsuz bıraktılar bizde bu konuda Nevşehirli vatandaşlarımızın yaptıkları yorumları bundan sonraki Nevşehir Konuşuyor bölümünde isimsiz olarak yayınlama sözü veriyoruz.
Makul ve mantıklı bir üslupla Eleştirmek yanlışları sorunları gözler önüne sermek çözüm üretmek gibi konularda Nevşehirli vatandaşlarımızın dün olduğu gibi bugünde yarında Allah izin verirse yanlarıda olduğumuzu belirtmek isteriz.
Eleştiri içinde güzellikler örnek çalışmalar olduğu gibi yanlışlıklar haksızlıklar sıkıntılar da vardır.
Ama açıkcası kendileriyle görüştüğümüz çoğu vatandaşlarımızın "B
izimle uğraşırlar biz ekmeğimizde işimizde gücümüzdeyiz.Bu soruyu bize sormayın demeleri ise oldukça manidardı.Büyük şaşkınlık yaşadığımız bu cevap üzerine Bu konudaki yorumuada sizlere bırakıyoruz... 
Unutmadan, bir sonraki Nevşehir Konuşuyor! köşemizde daha detaylı olarak vatandaşlarımıızın açıklamalarını sizlerle paylayacağız...