Nevşehir İl Müftülüğü tarafından 2017 Yaz dönemi Kur’an kurslarının başlaması nedeni ile camilerde açılış programları yapıldı.
İl Müftüsü Yakup Öztürk, İl Merkezinde bulunan bazı camilerde düzenlenen Yaz Kur’an Kursları açılış programına katıldı. Bu kapsamda İl Müftüsü Öztürk ilk olarak Merkez Taşlıbel Camii’nde Yaz Kur’an Kursu açılışını yaptı.
Açılış programına İl Müftüsü Yakup Öztürk, Müftü Yardımcısı Yaşar Bolat, cami görevlileri Ahmet Aydemir ve Ahmet Oduncu, 4-6 Yaş grubu Kur’an Kursu Öğreticileri Ayşegül Ak ve Hacer Uzun, 4-6 Yaş grubu ve üzeri öğrenciler ve velileri katıldı.
Program 4-6 Yaş grubu öğrencilerinin okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ve kısa surelerinin okunuşu ile başladı.
Yaz kurslarının işleyişi ile ilgili Cami İmam Hatibi Ahmet Aydemir ve 4-6 Grubu Kur’an Kursu Öğreticisi Ayşegül Ak kısa bilgiler verirken, Müftü Yardımcısı Yaşar Bolat da Nevşehir’deki Yaz Kur’an Kursları hakkında önemli bilgiler verdi.
Müftü Öztürk; “Çocuklarımız için yapılan bu hazırlıklardan dolayı cami görevlilerine, Kur’an kursu öğreticilerine ve kursa katılımlarından dolayı da çocuklara teşekkür etti.
Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk; “Değerli çocuklar! Anne-babanızı çok seviyorsunuz değil mi? Evet… Allah’ı da çok seviyorsunuz değil mi? Eveeet… Biliniz ki Allah’da (c.c.) sizi çok seviyor. Çünkü Rahmandır, çok merhametlidir. Vedüddür, kullarını çok sever. Kitabı Kur’an okuyanları daha çok sever. Siz de O’nun kitabını okumak için buradasınız” dedi.
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)’in çocuk sevgisine değinen Öztürk; “Peygamberimiz de çocukları çok severdi. Peygamber Efendimiz (S.A.V.) namaz kılarken secdeye varınca torunu Hasan incinmesin diye secdesini bile uzatmıştı.”
Öztürk; “Şüphesiz yavrularımız bizim için çok önemlidir. Buradan anne ve babalarını tebrik ediyorum, çocuklarının elinden tutup kurslara getirerek görevlilerimize teslim ettiler. Öğretmenlerimiz ve hocalarımız da emanet edilen bu yavrularımıza güler yüz, tatlı dilli davranarak eğitim vereceklerdir. Böylece İslam’ı sevdirecek, Kur’an-ı sevdirecek. Bu durumda bu yavrularımız hocayla barışık olacak, cami ile barışık olacak, hayatla barışık olacaktır. Çocuklarımızı da tebrik ediyorum. Yaz tatillerini gezmek, oyun oynamakla geçirmek yerine yaz Kur’an kurslarına gelerek değerlendirecekler. Bu kursların; çocuklarımız, ailelerimiz ve hepimiz için hayırlı olmasını yüce rabbimizden niyaz ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.
Yaz Kur’an kurslarına katılımın bu sene geçmiş yıllardan daha fazla olduğu gözlendi.