NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir kamuoyuna ilk kez Nevşehir belediye başkanı Hasan Ünver’in duyurduğu Külliye de çalışmalar hızla sürüyor.
Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Göre yolu üzerinde 70 bin metrekare alan üzerine 25 milyon liralık yatırımla 11 bin kişilik cami, imam hatip okulu ve lojmanlardan oluşan dev bir külliye inşa edeceklerini açıkladı.

İçerisinde Nevşehir İl Müftülüğü hizmet binası, Aşere Takrib ve Diğer Hizmet İçi Eğitim Kurslarını Uygulama Eğitim Merkezi, misafirhane, 3 bin kişilik kapalı alan olmak üzere 11 bin kişilik Selâtin Cami, Kız İmam Hatip, Erkek İmam Hatip, Anadolu İmam Hatip ve yurtlar ve lojmanlardan meydana gelen Nevşehir Dini İlim-Eğitim ve İbadet Külliyesi'nin yer tahsisinin yapıldığını belirten Ünver, “Külliyenin projesini gösterdiğimiz çok sayıda hayırsever iş adamları binaları yaptırmak istediklerini belirttiler. Biz de memnuniyetle karşıladık. Burada belediye ve hayırsever insanlarımızın işbirliği ile yapılacak. Şehrimiz 25 milyon lira maliyetli dev bir külliyeye kavuşacak. Burasını açacağımız yollarla şehre kısa mesafeden ve her yönden bağlayacağız. 70 bin metrekare alan üzerine yapacağımız bu proje ile örnek bir çalışmayı daha hemşehrilerimizin hizmetine sunmanın mutluluğunu yaşayacağız” dedi.