Gerek ülkelerinde yaşanan iç karışıklılar, gerek savaş, gerekse ekonomik sebepler nedeniyle geçici olarak ülkemize sığınan mültecilerin bir kısmı da Nevşehir'i tercih ediyor.

Irak, İran, Suriye, Afganistan, Yemen gibi ülkelerden gelen ve sığınmacı statüsünde ülkemizde bulunan bu kişilerin bir bölümüde Nevşehir'de yaşam mücadelesi veriyor. Yeni göç dalgasıyla birlikte ilimize yeni gelen sığınmacıların çaresizliği karşısında onlara ev sahipliği yapan İHH, Nevşehirli hayırseverlerimizden gelecek yardımları bu mazlum kardeşlerimize ulaştırmayı bekliyor.

Geçici olarak Kendilerine tahsis edilen bir evde, şu soğuk kış gecelerinde çocuk çoluk yerlerde yatan sığınmacıların zor durumu özellikle çocukların halleri yürekleri sızlatıyor.


Nevşehir'e İlk geldiklerinde ev bulanmadıkları için dışarda kalmak zorunda kalan bu Mazlum insanlara yine mazlumların dostu İHH sahip çıkıyor.

Bu Çaresiz insanlara umut olup, çare arayıp onların dertlerine ortak olan İHH İnsani Yardım Vakfı Nevşehir Şube Başkanı Baki Öncel son gelen mültecilerin durumu ve ihtiyaçları konusunda Nevşehirli hayırseverlerimize ACİL yardım çağrısında bulunarak FİB Haber Merkezimize şu açıklamalarda bulundu.

Nevşehir Halkına Acil Yardım İlanı 

Son zamanlarda ilimize gelen yeni mültecilerin durumu gerçekten yürekleri sızlatıyor. Biran önce ev eşyası, yatak ,yorgan , battaniye, halı , kilim ,gıda maddeleri , bebek bezi gerekiyor.

Nevşehir'e gelen Sığınmacılar içerisinde Çok çocuklu ailelerden ,parçalanmış ailelere, iki üç çocuğuna bakmak zorunda kalan dul kadınlardan, engelli ve hastasına kadar pek çok  mülteci ev bulmakta, ev eşyası bulmakta ve gıda ihtiyaçlarını karşılamakta sıkıntı yaşıyor. Yoğun bir şekilde İHH
İnsani Yardım Vakfı'nı arayan bu mülteci kardeşlerimize her zamanki gibi Nevşehir halkımızın sahip çıkacağını umuyor ve halkımızın yardımlarını bekliyoruz.

Yardım etmek isteyen hayırsever vatandaşlarımız için  irtibat tel: 0 535 932 71 25

"Yaşananları görmek duymak işitmek lazım..."

Şimdiden Yüce Allah yapmış ve yapacak olduğunuz hayırlarınızı, yardımlarınızı dergâh-ı izzetinde kabul eylesin, birlik ve beraberliğimizi daim eylesin!