Nevşehir halkının esnafa sahip çıkmadığı yönündeki eleştirilere katılan Nevşehir Esnaflar Platformu adına Fatih Zağlanmış, Yasin İnanır ve Mehmet Ayıkbaba, Nevşehirlilere “Alışverişinizi Nevşehir esnafından yapın” çağrısında bulundu. 

Alışverişinizi Nevşehir esnafından yapın

Ülkemizde yaşanan terör olayları başta olmak üzere birçok olumsuzluğun etkilediği piyasalardaki durgunluk nedeniyle zaten siftah yapamaz hale gelerek, kapısına kilit vuracak olan esnaf, Nevşehir halkının alışverişlerini çevre illerde AVM’lerden yapmasıyla iyiden iyiye iş yapamaz hale geliyor.

Aldığı ürünün satışını gerçekleştiremeyince ekonomik dar boğaza giren ve ödemelerini yapamayan esnaf, Nevşehirlilerin sahip çıkmasını beklerken, Nevşehir Esnaflar Platformu adına Mehmet Ayıkbaba da, “Nevşehir’imize görev nedeniyle gelen doktor, hakim, öğretmen, hemşire, savcı gibi insanlarımız başta olmak üzere tüm Nevşehir halkımıza çağırımızdır, Allah aşkına alışverişinizi Nevşehir’den yapın. Nevşehir’in yerli esnafından, bakkal amcalardan alışverişini yapın. Parayı burada kazanıyorsunuz, paranız burada kalsın. Bizim de esnaf olarak hatamız varsa Esnaf Odaları Birliği’ne şikayet edin, bizi ikaz edin. Biz de gerekeni yapalım. Esnafımıza bu ürünü pahalıya satıyorsun, şu ürünü getirin diyelim. Kayseri, Konya, Ankara hatta İstanbul gibi illere hafta sonları gidildiği sohbetlerde belirtiliyor, görünüyor da. Cumartesi günleri çoğu esnafın işi yok. Kışın oluyor da, yazın hiç olmuyor. Çünkü kimi insanımız tatile gidiyor, kimi de belirli yerlere giderek alışveriş yapıyor. Nevşehir’de kazanıyorsunuz, Nevşehir’de harcayın diyorum. Bizim de bir hatamız varsa kendimize çeki düzen verelim. Esnafımızın yaşaması lazım. Esnafımız da tabi ki erkenden dükkanını açacak. Saat 11.00’e kadar yatıp, iş yok demek de Nevşehir esnafına yakışmaz. Biz esnafımızı belli konularda ikaz ediyoruz, kendimize çeki düzen veriyoruz. İnsan faktörünün olduğu yerde mutlaka hata vardır, ama bu hataları aza düşürmek için çalışıyoruz. İşçimize, memurumuza sesleniyorum, Nevşehir milliyetçisi olalım. Birlik, beraberlik içinde olalım. Düğünümüze, cenazemize, başımıza bir iş geldiğinde biz olacağız. Nevşehir esnafından alışverişinizi yapın ki birlik, beraberlik olsun diyoruz. Nevşehir’imizde her şeyimiz var, Nevşehirliler, Nevşehirliden alışveriş yapsın” şeklinde konuştu.
Esnaf, “Sahip çıkılmıyor” diye şikayet ederken, Nevşehir halkı da, ürünlerin fiyatları ile tavırlar nedeniyle “Esnaf yok” şeklinde eleştiriyor.


NEVŞEHİR'İN GÖZÜ KULAĞI VE SESİ "FİBHABER.COM " ESNAFININ HER ZAMAN YANINDA...!