Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Arkeoloji Bölümü 3´üncü sınıfta okuyan ve lenfoma kanserine yakalanan 23 yaşındaki Aykut Efe hayatını kaybetti.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Arkeoloji Bölümü öğrencisi Aykut Efe’nin lonfoma kanserine yakalanması sonrası Nevşehir'de arkadaşları seferber olmuştu.
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Arkeoloji Bölümü 3. Sınıf öğrencisi 23 yaşında ki Aykut Efe’nin lenfoma kanserine yakalanmasının ardından arkadaşları gerek üniversite de gerekse sosyal medyada arkadaşları için yardım kampanyası başlatmışlardı. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Öğrencisi Aykut Efe, Nevşehir’de okula başlamasıyla birlikte 1. Amatör Ligde mücadele eden Acıgöl spor’da futbol oynamaktaydı.

Aykut Efe, kendisine ait şahsi sosyal paylaşım sitesinden yaptığı açıklamasında kampanyaya destek için şöyle seslenmişti;

Lenfoma adında bir kanser hastalığına yakalandım ve bana lazım olan İLİĞİN bulunabilmesi için sizlerinde yardımına ihtiyacım var.Yapmanız gereken tek şey KIZILAY a gidip ilik bağışında bulunmak istiyorum demeniz(sizden karşılığında bir tüp kan alınacaktır) kurum olduğu için kişiye özel bağış yapılmasa da her gün yapılan taramalardan dolayı iliğinizin bana uyup uymadığı anlaşılmaktadır. Belki de bu vesile ile bana niyetlenip isterseniz başkasınında canını kurtarabilirsiniz. Herkese şimdiden teşekkürler. LÜTFEN PAYLAŞALIM. AYKUT EFE

Üniversitelerde yapılan kampanyalardan sürekli haberler geliyor, sürekli birileri bir şeyler yapmaya çalışıyor, hatta herkes bir şey yapıyor, arkadaşlarım, sporcu arkadaşlarım, tanıdık tanımadık herkes, siyasi partiler, Lüleburgaz da Kızılay tırının yetişemeyip sürekli destek çağırdığı, bunun dışında Türkiye nin her yerinden gelen istekler güzel mesajlar, eğer bilinçlenme böyle artar ve bu hızda gitmeye devam ederse ki gideceğine de inanıyorum birçok kişinin hayatını sizler kurtarmış olcaksınız. Elini taşın altına koyan herkese teşekkürler.



Allah Rahmet Eylesin.

FİB Haber.com ailesi olarak; Hayatını kaybeden vgenç kardeşimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine sabr-ı cemîl niyaz ederiz.

إِذَا أَصَابَتْهُم مُّصِيبَةٌ قَالُواْ إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعونَ

"Onlar; başlarına bir musibet gelince, 'Biz şüphesiz (her şeyimizle) Allah’a aidiz ve şüphesiz O’na döneceğiz' derler." (Bakara 156)



Başımız Sağolsun!

Nevşehir HBV Üniversitesi  Arkeoloji bölümü öğrencisi aynı zamanda Acıgölsporda amatör futbol oynayan kardeşimiz Aykut EFE hakkın rahmetine kavuştu.
Uzun süredir lösemi tedavisi gören, Yrd. Doç. Dr. Özden TAŞĞIN’ın öncülüğünde kan kampanyası başlatılarak ilikte bulunan Aykut Efe tedavi gördüğü hastanede dün gece saat 3’de hakkın rahmetine kavuştu. İlik tedavinse olumlu tepki vermesine rağmen hastalığın başka organlara sıçraması engelenemedi.  Bugün ikindi namazı sonrası LÜLEBURGAZ’da cenazesi kaldıralacaktır.
Tedavisi konusunda büyük mücadele veren Yrd. Doç. Dr. Özden TAŞĞIN tüm tedavisi için mücadele edenlerin başı sağolsun dedi.