İHH Nevşehir İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği adıyla ilimiz genelinde, Türkiye ve Dünya’nın farklı mazlum coğrafyaları için insani tardım kampanyaları düzenleyen Nevşehir İHH’nın facebook sayfası hacklendi.

Türkiye’nin dışında özellikle Suriye, Filistin, Doğu Türkistan, Arakan ve Somali  ile yetim çocuklar hususunda başarılı proje çalışmaları yürüten Nevşehir İHH’nın facebook.com’da faaliyet ve kampanyaların duyurulduğu sayfası kimliği belirsiz kişi veya kişilerce hacklendi.

Sayfaya sözde YPG flaması yerleştiren  şahıslar mevcut şifre ve yönlendirme panellerini devre dışı bıraktığı için de yeniden düzenlenmesi için bir müdahale mümkün olmadı.

Konuyla ilgili İHH Nevşehir Koordinatörü Baki Öncel yaptığı açıklamada, “İlimizde, vatanımız Türkiye’nin her bir köşesinde ve İslam coğrafyasında ümmetin mazlumlarının bulunduğu ülkelerde çeşitli faaliyetler yürütüyoruz. Somali gibi kuraklığın sürdüğü Afrika ülkelerinde gıda ve su kuyuları projeleri, Filistin, Suriye gibi savaşın çaresizliğindeki Müslümanlara gıda, ilaç, kışlık malzeme gibi insani yardımların yanı sıra birçok ülkeden ümmetin yetim çocuklarına kol kanat açarak, ayakta kalmalarını sağlama gayretiyle faaliyetler yürütüyoruz. Ancak bu tür çalışmalarımızdan rahatsız olan, vatanperverliğimizi ve milletimize olan aşkımızı sindiremeyen hainler tarafından kampanyalarımızı duyurma amaçlı kullandığımızı Nevşehir İHH facebook sayfası hacklenmiştir. Bu sayfada yapılan ihanet odaklı ve düşmanca paylaşımlar yüreksiz hainlerin eseridir kamuoyumuza saygıyla beyan ederiz” dedi.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada ayrıca, facebook.com  sosyal paylaşım sitesinde Nevşehir İHH adıyla bulunan sayfa ve içindeki mesnetsiz paylaşımların facebook hesabı olan vatandaşlar tarafından “şikayet et butonu” aracılığıyla şikayet edilerek, sayfanın kapanmasına yardımcı olunması da istendi.