Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından Türkiyeyi kapsayacak şekilde Ulusal Biyolojik Çeşitlilik Envanter ve İzleme Projesi başlatılmıştır.Nevşehir İlinin Karasal ve İç Su Ekosistemleri Biyolojik Çeşitlilik Envanter ve İzleme İşi 05.12.2013'te başlamış olup, 08.12.2014 tarihinde tamamlanacaktır.



Devam eden bu Proje kapsamında biyolojik çeşitlilik envanter çıktılarının sunulduğu ve izleme ile ilgili yapılacak çalışmaların aktarıldığı Çalıştay 24-25 Ekim 2014 Tarihinde Nevşehir ilinde Turizm Otelcilik Uygulama Oteli Toplantı Salonunda gerçekleştirilmiştir. Çalıştaya Nevşehir Vali Yardımcısı Ahmet SOLEY, Orman ve Su İşleri Bakanlığı VIII.

Bölge Müdürü Yılmaz KOCAMAN, İl Şube Müdürleri, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü uzmanları, Kamu Kurum ve Kuruluşların temsilcileri ile Bölge Müdürlüğümüz personelleri katılım sağlamıştır.

Nevşehir Vali Yardımcısı Ahmet SOLEY ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı VIII. Bölge Müdürü Yılmaz KOCAMAN yaptığı açılış konuşmasında,projenin Nevşehir İli açısından önemine vurgu yaptı. Nevşehir İli biyolojik çeşitlilik envanterinin alansal olarak belirlenmesinin yanında etkin korunması ve sürdürülebilir kullanımının sağlanması, doğa koruma,doğal kaynak yönetimi ve arazi kullanım planlarının yapılmasında geliştirilecek yatırım projelerinin yönlendirilmesi ve seçeneklerin oluşturulmasına katkı sağlanacağını ifade ederek, bu envanter çalışması sonucunda elde edilen tüm verilerin nuh’un gemisi ulusal biyolojik çeşitlilik veri tabanına girileceğini belirtti. Proje Koordinatörü Doç.Dr.Erdoğan ÇİÇEK çalışma ekibi ve uygulanan yöntem hakkında verdiği genel bilgiler sonrasında projede görev alan ekip üyeleri tarafından kendi konuları ile ilgili elde edilen bulgular ve izlenmesi gerekli türlere vurgu yapılarak yapılan çalışmalar anlatıldı.      

 

Programın ikinci gününde Nevşehir İli Göreme Tarihi Milli Parkı ve çevresinde; Projede görevli öğretim elemanları tarafından; türlerin arazi çalışmaları sırasında nasıl elde edildikleri ve tespit edildikleri uygulamalı olarak gösterildi.