Nevşehir Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’ndeki Kahveci Dağına kurulan Kent Ormanı alan içindeki yüksek tepedeki piknik alanı ve mesire yeri Çarşamba günü düzenlenecek törenle açılışının yapılarak hizmete gireceği bildirildi.

 

 Nevşehir Kent Ormanı Açılıyor

Nevşehir Vali yardımcısı Ünal Çakıcı ve Orman İşletme Müdürü   Aykut Satırlı Kahveci Dağındaki ormanlık alandaki düzenlemeleri yerinde incelediler.

 Nevşehir merkezde bulunan Kahveci Dağı’nda, kurulacak Kent Ormanı'na çam ağaçlarının dikim çalışmaları tamamlanmıştı.

Nevşehir’in Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’ndeki Kahveci Dağ eteklerinde yaklaşık 200 dönümlük bir araziyi kapsayan Kent Ormanı Nevşehir’in genel kent dokusunu oldukça farklı kılacak özellikteki Kent Ormanı için ilk etapta 50 bine yakın sedir, çınar, karaçam ve ıhlamur fidanlarının dikiminin de önümüzdeki günlerden itibaren gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Öte yandan Kent Ormanında gezi alanlarının düzenli hale getirilmesi için iş makineleri da çalışmalarının büyük bölümüde  tamamlandı.. Nevşehir de ki  Kent ormanı içerisinde kamelya, pergole, oturma grupları, yürüyüş yolları ile seyir teraslarının da tamamlanadığı bildirildi.

 12.12.12 tarihinde dev açılış

Daha önce 2010 ve 2011 yıllarında olduğu gibi, bu yıl da Orman ve Su İşleri Bakanlığı 12 Aralık günü saat 12.12'de 16 milyar TL'lik 112 tesisin açılışını yapacak. Açılışa Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'da katılacak...

 

 

FİB Haber / Haber Merkezi

 

İki yıldır ay ve yılın aynı tarihinde yapılan tesis açılışları bu yüz yıl içinde son kez 12 Aralık 12.12'de gerçekleşecek.

 

10.10.2010'da 110, 11.11 2011'de 11 tesis açılışını yapan Orman ve Su İşleri Bakanlığı, bu yılda değeri 16 milyar TL olan 112 tesisi 12 Aralık günü açmaya hazırlanıyor.

 

Tesisleri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan törenle hizmete açacak. Tesislerin çoğu sulama ve enerji yatırımlarından oluşuyor.